Primăria Timișoara va fi incapabilă, și în acest an, să se ocupe de deratizare, dezinsecție și dezinfecție. Totul se datorează faptului că municipalitatea nu are un contract cu o firmă care să ofere astfel de servicii, asta după o licitație a fost contestă. Pentru că situația se judecă în instanță, edilul a făcut un apel către cetățeni. Acesta le cere locuitorilor din Timișoara să se ocupe singuri de deratizare, astfel încât orașul să nu se umple de șoareci și șobolani.
Încă din anul 2013, Primăria Timișoara a rămas fără contract cu un operator de dezinfecție, dezinsecție și deratizare. Situația se va repeta și în acest an, din cauza unei licitații care a fost contestate. Pentru că acest caz este încă pe rol și încă nu s-a soluționat nimic, problema deratizării rămâne fără rezolvare și în 2015. Edilul se teme că orașul ar putea să se umple de șoareci și șobolani așa că a decis să facă un aplec către timișoreni. Concret, cetățenii trebuie să se ocupe singuri de acest aspect.
„Ați văzut că nu am avut contract pentru deratizare și dezinsecție pentru 2014 și nici acum nu avem, din motive total independente de noi. A fost o contestație care a ajuns în instanțe și ne judecăm pe acest subiect. Câtă vreme nu se poate contracta o firmă care să facă deratizarea nu putem facem nimic legal, iar ilegal eu nu o să fac nimic niciodată. Ce trebuie făcut, că ceva trebuie făcut? Lansez un apel către cetățeni să facă deratizare pentru altminteri o să fim năpădiți de șoareci și șobolani”, a spus edilul.
În cazul dezinsecției, Robu a mai făcut un apel. Acesta speră ca societățile comerciale să-și asume această responsabilitate și să se ocupe de problemă atât timp cât municipalitatea este incapabilă să facă acest lucru.
„Acum urgența este o intervenție împotriva șoarecilor și șobolanilor și apoi cerem sprijin societăților comerciale (n.r. – pentru dezinsecție). Așteptăm, și am cerut și față de alte subiecte, o implicare a societăților comerciale care funcționează în comunitatea noastră. Am cerut un suport pentru viața sportiva, pentru viața culturală, din păcate nu prea am găsit. (…) Mi-ar plăcea să vad măcar în zona asta, pentru care nu avem nicio vină, că societățile comerciale ale orașului pun umărul la rezolvarea problemei”, a mai spus Robu. De asemenea, edilul se opune unei atribuiri directe a acestor servicii: „Eu nu vreau să vin cu atribuiri directe, ca după aceea să mă trezesc cu nu ştiu ce acuzaţii. Legea este aşa şi ne creează foarte mari probleme. Te expui cu atribuirile directe invocând forţa majoră şi să laşi lucrurile aşa cum sunt, nici asta nu e bine. Nu mă simt confortabil lansând acest mesaj, dar eu legea n-o încalc şi nici nu o să mă expun. Când faci atribuiri directe întotdeauna eşti suspectat (…) Nu se poate rezolva problema cu până în 30.000 de euro”, a spus edilul.
Reprezentanții primăriei au cerut să specifice că persoanele care nu se ocupă de deratizare în cazul în care apar probleme cu dăunătorii, riscă amenzi substanțiale, conform legii.
Un bărbat a condus un autoturism dinspre strada Oloșagului din municipiul Lugoj înspre localitatea Știuca,…
DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…