Pe străzile și piețele din centrul istoric al Timișoarei se va lucra și ziua, și noaptea, dar nu pe perioade foarte lungi. Asta, pentru că furnizorii de piatră nu vor putea livra „marfa” într-un ritm atât de susținut. Primarul Nicolae Robu spune că oricum preferă ca lucrările să meargă mai încet, dar rezultatul să fie de calitate. În afară de Piața Unirii, lucrările ar trebui terminate până la finele lunii iulie.
De două săptămâni a început, în sfârșit, pavarea Pieței Unirii, se lucrează și strada Lucian Blaga, și pe Mercy, și urmează să înceapă montarea pietrelor pe strada Eugeniu de Savoya. Piatra a ajuns la Timișoara, după o lungă perioadă de pauză. „În sfârșit s-a depășit golul de aprovizionare cu piatră pentru centrul istoric. Avem piatră și pentru Lucian Blaga, și pentru Mercy, și pentru Eugeniu de Savoya, și pentru Piața Unirii, și pentru Carusso. Se lucrează de zor. Eu sper că pavarea va merge ritmic. În perioada de iarnă, carierele au fost închise, ele nu și-au creat stocuri, pentru că nu se mai lucrează în ziua de astăzi cu stocuri în niciun domeniu. Sper să meargă mai bine de acum înainte, se prefigurează că va ieși foarte frumos totul”, spune primarul Nicolae Robu.
Urmează totuși o scurtă pauză, în perioada Sărbătorile Pascale. Apoi, pavarea va fi reluată. Edilul n-a renunțat la ideea de a stabili, alături de constructor, un progam de lucru non-stop, însă acesta nu va putea fi aplicat decât pe perioade scurte de timp. De vină este tot… piatra! „Sigur că se va lucra noaptea, în momentul în care vor avea piatră. Dar dacă nu ne pot furniza piatră, că este o problemă… S-a rezolvat, acum avem piatră peste tot, frontul este larg, se lucrează în toate zonele (…) Vor fi perioade în care se va putea lucra noaptea, dar nu non-stop, pentru că nu sunt capabili cei de la cariere, furnizorii, să dea piatra în ritmul acesta”, explică Robu.
În viziunea acestuia, nici achiziționarea de piatră de la furnizori diferiți nu este o soluție. „Constructorul a vrut să ia piatră de la doi furnizori, de exemplu, pentru strada Lucian Blaga, numai că nu era la fel și eu nu am acceptat. Piatra pe care o pun acum pe Lucian Blaga, dacă mergeți să vedeți, este superbă. Și calitatea părții de călcat este foarte bună, și forma, și culoarea. Peste tot e frumoasă, și pe Mercy… Vreau să iasă de calitate, prefer să întârziem, dar să iasă de calitate, nu să ne grăbim și după aceea să fim nemulțumiți de cum arată”, a conchis primarul. Pavarea celor zece străzi din zona Cetate trebuie terminate până la finele lunii iulie.
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…
Consilierii locali timișoreni au aprobat, luni seara, în ultima ședință de plen a anului, proiectul…
Un tânăr în vârstă de 18 de ani a condus un autoturism pe DN 6,…