Categories: Economic

Se sparge gheata la Incuboxx: dupa un an s-au gasit 10 chiriasi

La un an de la inaugurare, în Incuboxx apar primii chiriași. Sunt zece firme, care vor ocupa 20% din spațiile puse la dispoziție de primărie. Centrul IT&C de la Calea Circumvalațiunii a fost construit cu patru milioane de euro, bani europeni, și a stat gol până acum.

Incuboxx, centrul IT&C de pe Calea Circumvalaţiunii, a fost inaugurat în aprilie 2014. Imobilul cu demisol, parter şi patru etaje, construit printr-un proiect pe fonduri europene, trebuie să ofere găzduire, în condiții avantajoase, unor firme din domeniul tehnologiei informației. Clădirea a stat goală până acum și, oricum, consilierii locali au votat regulamentul pentru închirierea spațiilor abia la șapte luni de la inaugurare. Procedura pentru administrator este în curs de finalizare, după ce de licitație s-au arătat interesate șase firme.

Între timp, la începutul anului s-a dat undă verde și înscrierilor din partea societăților care vor să ocupe spații în Incuboxx. În faza de incubare au prioritate absolvenții şi profesorii facultăților de profil cu vârsta maximă de 35 de ani care vor să înființeze o firmă și care, în baza unui plan de afaceri, dovedesc că ar avea o afacere viabilă, microîntreprinderile înființate cu cel mult doi ani înainte de data depunerii cererii de intrare în structura de afaceri şi firmele care își asumă că vor face cele mai multe angajări pe perioada incubării. Înscrierile nu au dată limită, urmând să fie primite solicitări până la ocuparea integrală a celor peste 50 de spații disponibile.

Joi urmează să fie semnate primele zece contracte cu firmele care au reușit să îndeplinească toate condițiile impuse. Cei care doresc să vadă Incuboxx-ul, pentru a-și face o idee despre facilitățile pe care le oferă acesta, sunt așteptați de la ora 12. „Încurajăm studenții și absolvenții din domeniul IT&C care doresc să-și deschidă o afacere în domeniu, dar și firmele deja existente să participe la acest eveniment”, spune Robert Kristof, directorul interimar al Incuboxx.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

O oră ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

4 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

5 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

5 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

6 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

8 ore ago