Timisorenii reclama pomi taiati in Padurice: Am ajuns sa proiectam si… parcuri minerale? / FOTO

Locuitorii din zona Parcului Pădurice încep să reclame tăierea pomilor, deși li s-a promis că nu vor fi culcați la pământ decât plopii bătrâni. Ei au fotografiat gropi apărute în locul unor arbori, dar și alei în mijlocul cărora sunt copaci care, foarte probabil, vor fi tăiați.

Lucrările în Parcul Pădurice sunt în derulare de o lună și jumătate, iar locuitorii din zonă au început să monitorizeze cu atenție ce se întâmplă în spațiul împrejmuit. Oamenii se tem că, în ciuda promisiunilor autorităților, vor fi tăiați și alți arbori, în afara celor 12 plopi anunțați oficiali. Asta, deși li s-a promis că vor fi plantați foarte mulți.„Vom avea mai multe zone, fiecare cu specificul său, fiecare va avea diverse amenajări florale și de spaţii verzi. Se vor planta 1.947 de noi arbori şi arbuşti şi 1.600 de plante florale”, explica primarul Nicolae Robu. Lucrarea a fost câștigată la licitație de Lovrintim SRL, costă 4.6 milioane de lei, fără TVA, și este programată să dureze 12 luni.

Conform reprezentanților firmei, „vor fi redesenate absolut toate aleile, iar parcul își va schimba complet înfățișarea. Vor fi alei noi, nu vor mai fi linii drepte, ci în general linii curbe”. Ar putea fi tăiați și 12 plopi, care sunt bătrâni. La o lună de la începerea lucrărilori, oamenii din zonă au început deja să fie nemulțumiți. O serie de fotografii primite de la unul dintre cititorii noștri reclamă mutilarea parcului. „Deşi are spațiu suficient pentru lacuri (bălți), s-au scos trei arbori viguroşi (nu plopi) din Parcul Pădurice. Pentru groapa pe care o vedeți în fotografii. Am ajuns să proiectăm acum și parcuri minerale, nu doar piețe? Apropo, la Bocsig nu prea sunt pomi”, ne-a scris cititorul. Omul s-a declarat intrigat și de felul în care sunt redesenate aleile parcului. „Încă un viitor arbore sacrificat. Nu plop. Logică de constructor. Nu puteau ocoli arborele?”, se întreabă acesta, trimițându-ne spre exemplificare o alee în mijlocul căreia tronează… un pom. Foarte probabil, acesta va fi tăiat. Parcul Lidia – Pădurice este situat la intersecţia străzilor Mareşal Constantin Prezan, Versului, Uranus, Aleea Sănătăţii şi Aleea Cristalului, având o suprafaţă de aproximativ 90.300 mp, din care 84.500 mp sunt ocupați de gazon şi arbori, iar 4.550 mp, de alei.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

11 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

11 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

12 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

13 ore ago