Categories: PoliticieniSport

Autoritatile locale ar putea finanta fara restrictii sportul de la orice nivel

Fie că este vorba despre șah, echitație, înot sau oină, autoritățile locale ar putea avea de acum ocazia să investească în toate echipele și cluburile sportive, care au potențial și care prezintă interes local. Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților a votat un amendament care face aceste precizări.

Oficialii locali ar putea, în viitor, să ofere susținere tuturor cluburilor sportive care prezintă potențial și interes local. Acesta este propunerea votată joi, printr-un amendament, la Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților. Dacă ideea va trece și de votul plenului, autoritățile locale vor putea să investească în orice fel de sporturi. „Până acum, consiliile locale puteau să dea bani pentru sport acolo unde exista un interes local doar pentru sporturile care fac performanță. Dar consiliile locale gen Giarmata sau Jimbolia trebuiau să-și facă tot felul de artificii: să facă ONG-uri, să dea bani la ONG-ul respectiv sub formă de cotizație, nu aveau voie să dea salarii sau să acopere alte cheltuieli. Lăsăm la latitudinea consiliilor locale cui dau bani și lăsăm la latitudinea asociațiilor sportive pe ce să-i dea, inclusiv pentru salarii. E la latitudinea lor și ei răspund în fața cetățenilor. Nu poate să vină Curtea de Conturi peste nu știu cât timp și să-și spună că nu ai cheltuit cum trebuie. Trebuie să investim în sportul de masă, pentru a duce la performanță. Amendamentul este la Ordonanța 2/2015”, spune deputatul PSD Cătălin Tiuch. Acesta speră ca, de acum înainte, agendele sportive ale Primăria Timișoara și Consiliul Județean să fie mult mai bogate. „Atunci când o autoritate locală, cum este de exemplu Primăria Timișoara, vrea să înceapă de la zero cu o echipă de fotbal, s-o finanțeze și s-o ducă până la Cupa Campionilor, pornind de la un proiect frumos propus de oameni sau de tineri, poate să facă acest lucru. Până acum nu exista cadrul legal pentru asta, nu se putea investi decât într-o echipă din Liga I. Acum autoritățile au ocazia să plece de la zero. De finanțat se vor finanța doar ONG-uri. Se spune foarte clar! Nu poate să vină nimeni cu un S.A. sau un S.R.L și să ceară finanțare”, a concluzionat Tiuch.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

54 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago