Categories: Ziaristu' de terasă

Ce se intampla cu Alin Popoviciu?

Vă mai amintiți cumva de Alin Popoviciu? Exact, e tipul acela, vârf de lance al Secției de agitație din PDL pe vremea guvernării Emil Boc. Deschideai atunci televizorul, îl vedeai pe Alin Popoviciu. Nu conta postul, el fiind ubicuu și la televiziunile PSD-iste, și la cele „băsiste”. Deschideai radioul, vorbea Alin Popoviciu. Vorba unui banc vechi, deschideai o conservă de carne de porc, din ea ieșea… Alin Popoviciu. Nu mai vorbesc că în PDL Timiș totul se reducea la Alin Popoviciu, mai ales după ce fostul președinte, Constantin Ostaficiuc, se retrăgea încet-încet din prim-plan.

Era o vreme în care nu mișca nici musca în județ fără acceptul lui Alin Popoviciu. De la numiri în funcții de șefi de instituții deconcentrate, la tot felul de contracte și afaceri. Dintre care amintim, la nimereală, cele de pe raza Regionalei CFR Timișoara, condusă de un amic intim al deputatului, Valeriu Trică, sau tot felul de lucrări ilare ale firmei Agma Tiuca, cu licitații încheiate după începerea lucrărilor. Ce mai, omul era cel mai tare din parcarea PDL Timiș! Și vorbesc de vremea când parcarea era plină ochi, nu ca acum! Ba, foarte orientat și bine înfipt, el era prieten la cataramă și cu Vasile Blaga, și cu Elena Udrea, cei doi mari dușmani din fruntea fostului PDL. La ultimele alegeri din partid a prins și o funcție de vicepreședinte național. Dar zilele de glorie par să se fi dus, iar de Alin Popoviciu nu se mai aude mai nimic. Unii ar putea crede că lucrează cu sârg în parlament! Nici vorbă! Dacă ne uităm pe fișa sa de deputat se poate lesne observa că n-a făcut nici acolo mulți purici în ultima perioadă. Ba n-a făcut deloc.

De exemplu, la secțiunea „întrebări și interpelări” are doar două apariții în întregul ultim mandat. Una, pe 30 octombrie 2013, privind mutarea unei locomotive vechi de la Jimbolia la Caransebeș, iar alta, pe 17 februarie 2014, referitoare la Centrul intermodal Timișoara. În mai bine de doi și jumătate de mandat, limbutul deputat a avut șase luări de cuvânt în plen. Din care una a însemnat prestarea jurământului. Ultima declarație a avut loc în 25 februarie 2014 și s-a intitulat „Ucraina, încontro?”. La acestea se adugă trei declarații politice în scris, ultima fiind una și aceeași cu declarația din plen. Așadar omul e preocupat de probleme globale! La inițiative legislative stă mai bine. Are fix 30. Asta nu înseamnă că acestea ar fi „opera” lui, ci – așa cum se obișnuiește – el și-a pus semnătura pe ele. Două dintre acestea sunt chiar din acest an.

Bun, și atunci ce face acum Popoviciu – se întreabă unii – dacă nici la parlament nu se agită? Dincolo de faptul c-a rămas la cuțite cu primarul din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, care l-a ajutat de două ori să fie deputat. Dacă ne-am lua după răutăcioși, s-a dat la fund ca să nu-l dibuie DNA. (În paranteză fie spus, există o părere cvasi-unanimă printre politicieni că DNA i-ar lua doar pe cei care fac vâlvă, care sunt în funcții sau se bat pentru funcții, în timp ce aceia care s-au dat la fund sunt lăsați în pace). De exemplu, ar fi probleme cu o firmă din Dumbrăvița, acolo unde un cumnat al lui Popoviciu este asociat cu soția amintitului Trică, dar și cu… Elena Udrea. Exact, e vorba de „Prințesa pușcăriașilor”, marea reformatoare a sistemului penitenciar din România. Alții, din contra, spun că Popoviciu se pregătește pe șest pentru o candidatură la șefia CJ Timiș. Acolo unde principal adversar în interiorul PNL este Marian Vasile. În acest training, Popoviciu ar fi antrenat – se mai spune – de actuala purtătoare de cuvânt a PNL Timiș, consilierul județean Oana Gaita. Dar n-avem de unde ști care este adevărul atâta timp cât Popoviciu n-a mai dat niciun semn de viață.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria…

10 ore ago

Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat

Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează,…

12 ore ago

Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri

Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la…

13 ore ago

Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze

Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit,…

14 ore ago

Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata

Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare…

14 ore ago

A sărit de la etajul 2 sperând să scape de polițiști însă a ajuns… la spital

Fuga are picioare scurte, spune un vechi proverb care se aplică perfect și în acest…

15 ore ago