Coasta de Azur, un colt de paradis pentru orice pamantean / FOTO

De peste un secol, milioane de pământeni visează să ajungă, măcar o dată în viață, pe Riviera franceză, pentru o vacanță ca-n filme. Frumusețea Coastei de Azur continuă să fascineze oameni din toate colțurile lumii, care speră să găsească aici un strop de strălucire.

Farmecul litoralului francez este amplificat de clima blândă şi de evenimentele care au loc aici pe toată durata anului, când turiștii se pot întâlni în stațiuni cu tot felul de personalități artistice sau ale lumii mondene. Agenţia de turism Ultramarin a pregătit pentru această vară un sejur de excepţie pe Coasta de Azur, cu variante de plecare cu avionul sau cu autocarul, ambele cuprinzând un circuit prin Italia şi Franţa, vizitarea celor mai frumoase obiective, dar şi timp de plajă pe renumitul nisip fin catifelat al rivierei franceze.

Pentru cei care aleg să meargă cu autocarul, Ultramarin vă duce pe un traseu pitoresc. Veți traversa astfel Austria, mergeți apoi Italia, unde, împreună cu cei care vin cu avionul, veți vizita oraşul Milano, cu cele mai importante obiective turistice. Odată ajunşi pe Coasta de Azur, veți fi învăluiți imediat în atmosfera de „belle epoque”. Nisa şi Cannes vă aşteaptă să le descoperiţi celebrele palate, cazinouri sau vile vechi, puse în evidenţă de fermecătoarea lumină mediteraneană. De altfel, Coasta de Azur este una dintre cele mai filmate regiuni din lume, alături de California, New York şi Paris – regizorii fiind atraşi în permanenţă de inconfundabila atmosferă a staţiunilor.

Saint Tropez, cea mai plină de viaţă staţiune de pe litoralul francez şi locul unde pictori sau scriitori celebri şi-au găsit inspiraţia, îi atrage în permanenţă, cu atmosfera sa pitorească, relaxată şi veselă, pe cei dornici de distracţie, cluburile sale fiind de altfel cunoscute în întreaga lume. Tot în cadrul acestui sejur puteţi vizita Marsilia, al doilea oraş ca mărime al Franţei, renumit pentru celebra fortăreaţă Chateau d’If, legată pe vecie de aventurile Contelui de Monte Cristo. Cu siguranţă veţi rămâne apoi fascinaţi de Monaco, unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume, unde, în zona înaltă, deasupra mării, veţi putea vizita Catedrala Notre Dame, Oceanograful, Palatul Regal, Portul de Iahturi, Circuitul de Formula I, celebrul Casino, dar şi zona exclusivistă a magazinelor de lux. În ultima zi înaintea plecării spre ţară, veţi savura atmosfera romantică a oraşului San Remo, dar şi frumsețea maiestuoasă a Genovei, unde veţi putea vizita Portul Vechi, Catedrala San Lorenzo, Palatul Ducal, Biserica Il Gesu, Piazza Ferrari, casa lui Cristofor Columb și Porta Soprana. Toate acestea, îmbinate cu zile de relaxare pe cele mai frumoase plaje ale rivierei franceze, unde vă veţi simţi, probabil, ca într-un film, înconjuraţi de peisaje celebre, respirând aerul extravagant atât de căutat de turiştii din întreaga lume. Detaliile excursiei organizate de Agenţia de turism Ultramarin cu autocarul şi cu avionul, pot fi găsite aici și aici.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

8 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

14 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

15 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago