Categories: Zâmbete amare

Dragnea, condamnat c-a furat, nu c-a mobilizat

De vineri dimineața, când Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, asistăm la o încercare de manipulare absolut jegoasă marca PSD. Direct prin vocea unar lideri, inclusiv iresponsabilul VV Ponta, dar și prin media obedientă, (Latrina 3, „ciutaci”, „gâzi”, „ciuvici”, „băzi” etc), s-a încercat o prosteală absolut halucinată a românilor, fără nici cea mai mică legătură cu realitatea. Ce spune această manipulare ordinară? Că acest neprihănit martir al neamului românesc, pe numele lui Dragnea Liviu Nicolae, este victima unui sistem ticăloșit, reprezentat prin Justiție și Traian Băsescu, sistem de care acest „erou” de tragedie greacă, coborât din Iliada și Odiseea, a vrut să ne scape. Cu prețul libertății sale! Parcă îl văd pe Dragnea călare pe cal, precum un Horea sau un Tudor Vladimirescu, în fruntea a 7,4 milioane de români, hotărâți să dea jos dictatura lui Băsescu și a DNA. Bine, un „Horea” mai îmbuibat, ani de zile bine înfipt la bugetele „sistemului ticăloșit”.

Este un precedent periculos! Cine va mai face de acum înainte campanie electorală? Cine va mai chema lumea la vot?”, s-au văitat liderii PSD, inclusiv iresponsabilul miștocar VV Ponta. Fals! Nimic mai puțin adevărat! Acest „erou” teleormănean a fost condamnat fiindcă a fraudat niște alegeri, nu c-a mobilizat lumea la vot. Mă rog, în cazul de față e vorba de un referendum. Și da, această pedeapsă – personal, mi se pare foarte mică pentru faptele comise – ar trebui să reprezinte un precedent de bun augur. Este pentru prima dată când un politician important este condamnat pentru fraudarea unor alegeri. De altfel, au fost sute de martori la acest proces care au susținut că n-au votat, deși numele lor figura pe tabele cum că și-au exercitat acest drept. Da, e adevărat, nu a fost singur Dragnea care a fraudat acel referendum. Dar el a pus la cale și a supravegheat furtul. Iar un singur vot furat tot hoție se cheamă.

Timp de 25 de ani am asistat impasibili la furtul a tot felul de alegeri, de la cele locale, la prezidențiale. Prin tot felul de metode, de la celebra suveică, votul multiplu și până la morții electori. De altfel, această ultimă metodă, a „locatarilor” cimitirelor care merg la vot, se pare c-a fost brevetată chiar de Drganea, din perioada în care era mare baron de Teleorman. Cu toate că, de-a lungul timpului, PSD a fost cel mai inventiv dintre partide la furat voturi, nici alte formațiuni nu s-au lăsat mai prejos. „Ei au furat mai mult decât noi!”, e o celebră frază a actualului premier Victor Ponta, fost procuror și doctor în drept, rostită după prezidențialele din 2009. O frază cât un autodenunț! Într-o țară normală iresponsabilul vesel era săltat imediat de procurori. Dar la noi, ani de zile ne-am obișnuit să vedem și să auzim că se fură la alegeri ca-n codru, cu autobuze, morți sau ștampile contrafăcute, așa pentru multă lume declarația în cauză n-a avut nimic suspect în ea.

Mai mult, fraudarea unor alegeri nu se limitează la furtul în sine al unor voturi. Cumpărarea electoratului înseamnă același lucru. Cu găleți, făină, zahăr și chiar bani s-au cumpărat milioane și milioane de voturi în ultimii ani. Ne-am învățat să tratăm ca pe o banalitate faptul că, în campanie electorală, mii de vagoane cu tot felul de produse se varsă peste cei mai săraci dintre români. Oameni care abia așteaptă alegerile, ca să mai bage câte ceva în cămară. Au apărut chiar reacțiile cinice la astfel „cadouri” de genul: „Mâncați-le micii, beți-le berea, luați-le plasele, dar votați tot cu cine vreți!”. În fine, ar fi excelent dacă această condamnare a lui Dragnea chiar ar însemna un precedent, dar mă îndoiesc. De ce? Fiindcă PSD, chiar în timp ce Dragnea era trimis judecată, nu s-a putut lecui de această boală a hoției și, chiar la ultimele prezidențiale, s-a furat pe rupte pentru Victor Ponta. Tot cu autocare, morți votanți și altele. Numai că nu s-au mai deschis anchete, totul a fost lăsat baltă – deși nu trebuia – fiindcă „n-au putut ei fura, cât am putut noi vota”.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

7 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

7 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

11 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

12 ore ago

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

13 ore ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

16 ore ago