Categories: Partide

La un pas sa candideze pentru PSD, rectorul UVT Marilen Pirtea e liberal cu acte in regula!

Ședința Consiliului de Coordonare Județean al PNL Timiș a scos la rampă un liberal păstrat în adormire până acum. Este vorba despre rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea, care a stat laolaltă cu aleșii PNL, pe podium, în fața câtorva sute de oameni. Anul trecut, acesta ar fi fost la un pas să candideze pentru PSD.

Una dintre surprizele primului Consiliului de Coordonare Județean al PNL Timiș a fost „desconspirarea” politică a rectorului UVT, Marilen Pirtea. Acesta a așezat strategic, în rând cu viceprimarul Dan Diaconu, pe unul dintre podiumurile amenajate în sala de festivități a CRAFT, și a luat și cuvântul în fața celor câteva sute de participanți. Dacă mai exista vreun dubiu, acesta a fost risipit de copreședintele PNL, Vasile Blaga, care a spus că se bucură că este coleg cu Pirtea, pe care îl cunoaște de mic, fiind… consăteni. „Cred că este o situație unică în țară, ca patru din cei șase rectori din Timișoara să fie membri PNL. Al cincilea, rectorul Viorel Șerban, de la Politehnică, îmi este verișor și sper să-l pot convinge, la un moment dat, să ni se alăture”, a afirmat Blaga.

Anul trecut, înainte de alegerile pe Colegiul III Deputați Timișoara, Marilen Pirtea era dat aproape sigur drept candidat din partea… PSD. Rectorul chiar ar fi împărtășit această informație colegilor din Senatul UVT, cărora le-a explicat de ce ar fi bine să implice în politică. În cele din urmă, social-democrații l-au trimis în lupta electorală pe medicul Florin Bîrsășteanu, care a și câștigat alegerile. Copreședintele PNL Nicolae Robu spune că nu știe exact care este statutul rectorului UVT în partid. „Din spusele colegului Dan Popa, Marilen Pirtea este membru PDL cu acte în regulă de circa opt ani. Nu am verificat mai mult, nu am alte informații”, ne-a declarat Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago