Categories: SocialUltima ora

Palmisoara reloaded: palmieri de 300 de euro in Piata Operei! Ii puteti lua acasa

Pregătirile pentru Timfloralis sunt în toi. Se plantează de zor flori, se montează ghivece cu panseluțe și petunii și… au apărut palmierii. În Piața Operei au fost aduși, joi după-amiază, trei arbori exotici în ghiveci, mai mari și mai frumoși decât cei de pe Bd. Brătianu.

Deși primarul Nicolae Robu e plecat în Maroc, unde poate admira palmieri de dimensiuni impresionante la ei „acasă”, dorințele lui sunt lege pentru angajații municipalității. Vineri începe la Timișoara prima ediție a Festivalului Florilor, eveniment dedicat iubitorilor de grădinărit și plante frumoase. Dincolo de cupola din flori artificiale amplasată deasupra platoului din fața Operei Române, muncitorii de la Horticultura au de lucru de nu-și văd capul. Ei montează de zor porțile-inimi cu ghivece de petunia și plantează flori noi. De la un astfel de festival dedicat plantelor nu puteau lipsi arborii preferați ai primarului Nicolae Robu! Angajații Horticultura au adus în Piața Operei… trei ghivece cu palmieri de mari dimensiuni și doi de mărimea celor de pe Bd. Brătianu. „Avem expoziţie, avem un stand de prezentare la Timfloralis şi am zis să punem în spate, pe fundal, palmieri. Punem palmieri ca să mascăm intrarea în pasaj, acolo lângă rectoratul de la Politehnica. Vom avea arbori, arbuşi, aranjamente florale, flori şi accesorii pentru parcuri”, explică Andrei Drăgilă, directorul Horticultura. Palmierii cei mari sunt din alt soi decât cei de pe Bd. Brătianu și, dacă faceți o pasiune pentru ei, îi puteți lua acasă. „Sunt palmieri de grădină, care se pot planta direct la sol, sunt rezistenţi… Un astfel de palmier costă în jur de 280 de euro”, a mai spus Drăgilă. Timfloralis se desfășoară în perioada 22-24 mai și este la prima ediție. Programul poate fi consultat aici.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

12 minute ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

3 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

3 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

5 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

5 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

6 ore ago