Categories: Social

Sarmale pe saturate si multa voie buna, la Zilele Veveritelor / FOTO

Timișenilor le plac festivalurile și… sarmalele! Deși a fost weekend-ul de Rusalii, iar în zonă s-au desfășurat mai multe rugi tradiționale, a fost mare înghesuială în parcul din Buziaș, unde a avut loc prima ediție a Zilelor Veverițelor. S-a lăsat și cu un concurs de gătit sarmale.

Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș a adus, din nou, la viață frumosul parc din stațiunea timișeană. După tradiționalul festival al papricașului, care adună deja de câțiva ani pofticioșii la Buziaș, de această dată a fost vorba despre Zilele Veverițelor. Evenimentul a fost organizat acum pentru prima dată și s-a bucurat de un public foarte numeros. Asta, deși în zonă sunt în desfășurare mai multe rugi. Dacă sâmbătă a fost concurs de mâncat sarmale, duminică a fost rândul bucătarilor să se întreacă în prepararea acestora. Au fost nu mai puțin de 30 de cazane, în care au fiert pe îndelete sarmalelele, „parfumând” zona cu mirosuri greu de suportat de către gurmanzi. Au fost sarmale în foi de varză, dar și foi de viță, umplute cu carne de vită sau de porc, și fiecare bucătar a adăugat ingredientele lui secrete. Premiul al treilea a revenit SC Rebelia, pe locul al doilea a fost SC Genessa, iar premiul întâi, pentru cele mai bune sarmale, a fost acordat bucătarilor de la SC Caffe Corin. Toți ocupanții podiumului au venit de la Timișoara. Au fost acordate, de asemenea, premii speciale: Premiul „Veverița” a plecat la Șiria, în Arad, către SC Mirifica Univers, cel pentru professionalism i-a revenit lui Uica Mihai, care și-a și lansat, în acest weekend, o carte de bucate cu rețete bazate pe nuci, alune și migdale, iar premiul pentru curaj și răbdare a fost acordat Grupei de vânători Buziaș. Totul a fost „asortat” perfect cu spectacole de muzică populară, la care au participat ansambluri și soliști îndrăgiți din zona Banatului. „Nu mă așteptam să fie atât de multă lume, mai ales că în zonă sunt vreo patru rugi, dar mă bucur că oamenii au ales să vină să vadă ce facem noi aici. E prima ediție și nu va fi, cu siguranță, și ultima. Văzând însă interesul cu care sunt primite acțiunile noastre, am decis ca, de anul viitor, să organizăm câte un festival pentru fiecare anotimp”, ne-a spus Sorin Munteanu, directorul Stațiunii Buziaș.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Un sfert din lucrările la noul Centru Școlar pentru Educație Incluzivă Dumitru Ciumăgeanu au fost realizate/VIDEO

Cu finanțare din PNRR, Consiliul Județean Timiș ridică la Giroc un nou sediu, modern, pentru…

10 minute ago

Primăria Timișoara caută depanatori și specialiști pentru întreținerea rețelei de date și voce, pentru 1,8 milioane de lei

Municipalitatea timișoreană caută o firmă de specialitate care să se ocupe de rețeaua de date…

25 de minute ago

A bătut un copil de 15 ani pentru lanțul de la gât! Acum își așteaptă pedeapsa

Tâlhărie în a doua zi de Crăciun! Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au reținut un…

2 ore ago

Cum arată lucrul la tunelurile de pe Margina – Holdea. Secretar de stat la Ministerul Transporturilor, în vizită pe șantier/VIDEO

Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a vizitat șantierul tronsonului de autostradă dintre…

3 ore ago

Cum va fi vremea în ultimul weekend din 2025

După ce luna decembrie a fost mult mai caldă ca de obicei, cel puțin până…

5 ore ago

2025: anul în care improvizația s-a terminat

Lecții economice și politice dintr-un an ratat 2025 nu a fost anul crizelor spectaculoase. A…

7 ore ago