Categories: Social

Sarmale pe saturate si multa voie buna, la Zilele Veveritelor / FOTO

Timișenilor le plac festivalurile și… sarmalele! Deși a fost weekend-ul de Rusalii, iar în zonă s-au desfășurat mai multe rugi tradiționale, a fost mare înghesuială în parcul din Buziaș, unde a avut loc prima ediție a Zilelor Veverițelor. S-a lăsat și cu un concurs de gătit sarmale.

Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș a adus, din nou, la viață frumosul parc din stațiunea timișeană. După tradiționalul festival al papricașului, care adună deja de câțiva ani pofticioșii la Buziaș, de această dată a fost vorba despre Zilele Veverițelor. Evenimentul a fost organizat acum pentru prima dată și s-a bucurat de un public foarte numeros. Asta, deși în zonă sunt în desfășurare mai multe rugi. Dacă sâmbătă a fost concurs de mâncat sarmale, duminică a fost rândul bucătarilor să se întreacă în prepararea acestora. Au fost nu mai puțin de 30 de cazane, în care au fiert pe îndelete sarmalelele, „parfumând” zona cu mirosuri greu de suportat de către gurmanzi. Au fost sarmale în foi de varză, dar și foi de viță, umplute cu carne de vită sau de porc, și fiecare bucătar a adăugat ingredientele lui secrete. Premiul al treilea a revenit SC Rebelia, pe locul al doilea a fost SC Genessa, iar premiul întâi, pentru cele mai bune sarmale, a fost acordat bucătarilor de la SC Caffe Corin. Toți ocupanții podiumului au venit de la Timișoara. Au fost acordate, de asemenea, premii speciale: Premiul „Veverița” a plecat la Șiria, în Arad, către SC Mirifica Univers, cel pentru professionalism i-a revenit lui Uica Mihai, care și-a și lansat, în acest weekend, o carte de bucate cu rețete bazate pe nuci, alune și migdale, iar premiul pentru curaj și răbdare a fost acordat Grupei de vânători Buziaș. Totul a fost „asortat” perfect cu spectacole de muzică populară, la care au participat ansambluri și soliști îndrăgiți din zona Banatului. „Nu mă așteptam să fie atât de multă lume, mai ales că în zonă sunt vreo patru rugi, dar mă bucur că oamenii au ales să vină să vadă ce facem noi aici. E prima ediție și nu va fi, cu siguranță, și ultima. Văzând însă interesul cu care sunt primite acțiunile noastre, am decis ca, de anul viitor, să organizăm câte un festival pentru fiecare anotimp”, ne-a spus Sorin Munteanu, directorul Stațiunii Buziaș.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago