Surpriza la Timfloralis: o noua cupola in Piata Operei! Din flori artificiale

Pe platoul din fața Operei Românei va apărea, din nou, o cupolă, după modelul celei de astă-iarnă. Nu va fi însă cu luminițe, ci… cu flori artificiale! La finele săptămânii va avea loc prima ediție a Timfloralis, festival al florilor organizat de municipalitate. Timișorenii vor intra în Piața Operei prin porți gigantice, realizate din petunii.

În Piața Operei se muncește susținut la ceea ce va deveni, la sfârșitul săptămânii, o cupolă de flori. Aceasta va funcționa pe sistemul perdelei luminoase din timpul Târgului de Crăciun de anul trecut, numai că, în loc de luminițe, vor fi puse flori. Teoretic, sună bine, iar imaginea are toate șansele să fie spectaculoasă. Cu un singur amendament: Primăria Timișoara nu va folosi flori naturale. Oricât de incredibil ar părea, municipalitatea a decis să celebreze tradiția renumiților florari de demult cu materiale sintetice! Totul, din motive estetice. „În aceste zile se montează, pe platoul din Piața Victoriei, o cupolă care va fi împodobită cu flori artificiale multicolore, dispuse circular. Cele naturale nu vor ține pe toată perioada festivalului”, spune Alina Pintilie, purtătorul de cuvânt al PMT.

Timfloralis va avea loc în perioada 22-24 mai, în centrul Timișoarei. Ideea organizării unui asemenea eveniment a aparținut consilierilor locali liberali Adelina Tîrziu și Ștefan Sandu, care au vrut să readucă la viață una din vechile tradiții ale orașului de pe Bega. În 1850, în Elisabetin existau marile întreprinderi horticole ale familiilor Mühle, Niemetz și Agatsi, iar înainte de Primul Război Mondial, grădinile din Timişoara produceau, în fiecare an, peste două milioane de flori care ajungeau în toată Europa. Festivalul Florilor se va desfășura atât în Piața Operei, cât și pe străzile Alba Iulia și Mărășești. Horticultura urmează să amenajeze patru porți uriașe din petunii și un perete verde, iar printre surprizele anunțate de organizatori se numără o rochie din același „material”, dar și demonstrații gastronomice sau concerte ale Filarmonicii Banatul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

2 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

5 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

6 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

7 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

7 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

9 ore ago