Categories: Klaus Vaterland

Vulpile strugurilor acri

Când a sărbătorit cu fast a 293-a trădare a UNPR în baza interesului naţional, de a picat Guvernul Ungureanu şi a venit guvernarea PSD în 2012, Victor Ponta a arătat cum s-a ţinut dumnealui de cuvânt. Parolist cum îl ştim, Ponta a promis că reduce TVA la pâine. Şi l-a redus. A zis că reduce TVA la alimente, l-a redus. A zis omul că organizează o eclipsă parţială de soare? A rezolvat-o cum a promis. Apoi Ponta a sărit puţin gardul şi ne-a arătat culmea tupeului camuflat, cică, în glumă. A promis PSD că USL va avea premier pesedist? Bifat. Şi ce-a mai promis? Că România va avea preşedinte liberal. Uite că Ponta a realizat-o şi pe asta! Cât orgoliu de şmenar poţi avea să încerci să cazi în picioare şi când lumea ţi-a văzut eşecul în toată splendoarea lui! Totuşi, ceva, ceva are dreptate Ponta. Nu-i vorbeşte gura chiar a proasta.

N-a făcut el atâtea gafe cât să-l egaleze pe Geoană cu vizita la Vântu? N-au îndârjit el şi Dragnea diaspora să meargă la vot să-i dea în cap PSD? N-a făcut el pe arogantul când povestea cum va mânca popcorn în turul întâi de scrutin? Astea toate l-au costat, de-a ajuns neamţul să fie un altfel de preşedinte şi când trebuie, dar mai ales când nu trebuie. De la povestea care arată cum a planificat Ponta să piardă alegerile prezidenţiale doar ca să se ţină de cuvânt mi-am amintit de orgoliul primarului Nicolae Robu în problema nerezolvată a întreţinerii spaţiilor verzi, chiar prea verzi. Zilele trecute, primarul a arătat, ca şi Ponta, cum poţi triumfa şi când treburile n-au ieşit deloc cum trebuie. Parcurile încep să arate ca-n filmele cu Tarzan, iar edilul ne spune că dumnealui nu va încălca nici în ruptul capului legea prin vreo lucrare încredinţată direct.

Uite, după ce am aflat chestia asta mi-a trecut supărarea. Oricum ar arăta parcurile, parcă nimic nu mai contează, dacă ştim că avem un primar care nu încalcă legea. De aia e şi pus acolo, să nu încalce legea, nu să fie rânduială în oraş! Pot să ne cuprindă lianele pe bănci în parcuri, să ne devoreze vara ţânţarii, poate fi omul lemn în trebile gospodăreşti, eeeee, dar dacă respectă legea… jos pălăria. A promis omul că spaţiile verzi vor fi ca-n farmacie, iarba tăiată, rondouri de flori, pomi toaletaţi? Şi, a încălcat cumva legea? Nu. Atunci ce mai vrem?

Aşa şi Elena Udrea. Atât arestarea sa, cât şi eliberarea dumisale nu fac decât să arate că justiţia funcţionează în România. Iar dumneaei tocmai asta a promis în campania pentru prezidenţiale. Mâine-poimâine o să vină şi Titu Bojin să se laude cum a promis el că nu va aduce niciun leu de la guvern pentru Timiş. Şi a adus? Nimic. Cu excepţia unor bani de fursecuri la Spitalul de Copii, plus o centură de sud promisă în masterplan pentru viitorul cincinal, când dumnealui nu va mai fi șef la CJT, altceva nimic. Intermodalul, stadionul, sala polivalentă, bazinele de înot, legătura la autostradă… Dar ce vorbim noi de promisiuni neonorate, căci primarul Robu ne promite de luni de zile că va aduna zeci de mii de timişoreni să protestăm împotriva marginalizării Timişului de către Victor Ponta? Care marginalizare? Care Timiș? Victor Ponta care a redus TVA-ul în Timiș? Care a promis preşedinte liberal în Timiș şi nu ne-a minţit. Apropo, dar cât s-a chinuit el în campania prezidenţială să nu-şi ţină cuvântul!

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago