Nu punem pavaj, pentru că… se strânge fânul! Asta susține primarul Nicolae Robu că se întâmplă în zona centrului istoric, unde numărul muncitorilor este foarte mic. Edilul spune că pietrarii au plecat puțin acasă, fiindcă au de lucru în propriile gospodării!
Muncitorii care lucrează, în aceste zile, în centrul istoric se numără pe degete. Unul sau doi aici, unul sau doi acolo și… cam atât. Primarul Nicolae Robu recunoaște că a avut un șoc în momentul în care, reîntors din America, a mers să vadă cum se desfășoară lucrările în Piața Unirii. „Am găsit mult mai puțini muncitori decât de obicei. Am discutat cu oamenii, nu era niciun șef pe acolo. Mi-a spus unul dintre ei că mai sunt doar vreo trei sau patru… «Acum or plecat la fân! S-o du’ la fân! Termină ei cu fânu’ și vin ei apoi!»”, a relatat edilul. Acesta găsește situația oarecum… normală. „Progresul se face greu, iar în România se face cumplit de greu. Deci pietrarii sunt din Maramureș, din Moldova, sunt foarte pricepuți, dar care nu trăiesc doar din cioplitul pietrei. Mai trebuie să meargă în gospodării să taie fânul, lasă piatra din Unirii și când termină, revin. Nu e plin pe piață de pietrari”, mai spune edilul. Robu admite totuși că are îndoieli că lucrarea va fi terminată în termen, până la finalul anului 2015. „Nu sunt convins 100% că vom termina acest proiect. Am și îndoielile mele. Primăria face tot ce trebuie să facă, dar nu de primar depinde…. Eu fac orice îmi stă în putință. Evident că există clauze contractuale, firma suportă eventualele daune, dar putem obține compensarea doar prin instanțele de judecată. Orice nerealizare a unui contract conduce la litigii, care se soluționează în ani de zile (…) Eu gândesc pozitiv, primăria va face ceea ce va trebui să facă, dar eu gândesc pozitiv și consider că nu vom ajunge în situația să dăm vreun ban înapoi”, a conchis acesta.
Pe de altă parte, nici piatră nu prea avem. Cel mai bun exemplu este strada Mercy, unde lucrările de pavare sunt sistate de câteva săptămân, din cauză că piatra care trebuie montată pe mijloc efectiv nu există. Nici pe alte străzi din Cetate lucrurile nu stau cu mult mai bine, dar reprezentanții PMT spun – a nu știu câta oară – că situația se va normaliza. „Pentru pavarea străzii Eugeniu de Savoya a sosit, sâmbătă, o maşină de piatră de la Almaşul Mare, iar marţi, 16 iunie, va mai sosi o maşină de piatră destinată pavării străzii Lucian Blaga. În această perioadă sunt programate transporturi zilnice de piatră pentru pavarea celor două stăzi. Piatra care va fi montată pe mijlocul străzii Mercy provine din import şi se aşteaptă un transport în cursul săptămânii viitoare”, spune Alina Pintilie, purtătorul de cuvânt al PMT.
Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…
În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…
Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…
Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…