Categories: Primăria Timişoara

Directia: la coasa! Primaria are in sfarsit contract contra buruienilor pentru tot orasul

La mai bine de jumătate de an de când buruienile au pus stăpânire pe Timișoara, primăria anunță, în sfârșit, încheierea unor contracte pentru întreținerea spațiilor verzi. Au fost atribuite și ultimele două sectoare, astfel că, spune Nicolae Robu, se va trece imediat la… coasă!

Acum zece zile, primarul Nicolae Robu anunța câștigătorii licitațiilor pentru primele două zone în care este împărțit orașul în ceea ce privește întreținerea spațiilor verzi. Este vorba despre Horticultura, care își va continua activitate în zona centrală, respectiv Rogera Prest Com. Contractul dintre aceasta din urmă societate și PMT a intrat și în atenția Curții de Conturi, al cărei raport a fost însă contestat de municipalitate. Între timp au fost anunțate și câștigătorii licitațiilor pentru ultimele două sectoare. Rogera Prest Com a dat din nou lovitura, reușind să-și adjudece zona III, pentru suma de 21,8 milioane de lei, fără TVA. Estimarea inițială era de 27,6 milioane. Zona II a revenit SC Green City Andliv SRL, la un preț de 30.8 milioane, fără TVA, de la o estimare de 40.4 milioane.

„După circa un an am scăpat de acest calvar de a nu avea operator care să se ocupe de spațiile verzi. Acum toate spațiile verzi sunt sub contract. A fost foarte greu, pentru că vedeam ce vedeau și timișorenii, că spațiile verzi se împânzesc de buruieni, dar nu aveam ce face. Nu am vrut să recurg la atribuiri directe într-un domeniu care este destul de delicat și în care m-aș fi expus, creând posibilitatea unor speculații”, a declarat primarul Nicolae Robu. De când au expirat contractele de întreținere, spațiile verzi și parcurile s-au transformat în adevărate jungle, dar edilul e convins că situația va reveni imediat la normal. „Am trecut acum perioada în care n-am fost multumit, de acum se va lucra în forță, voi avea grijă personal ca firmele să aducă spațiile verzi într-un timp cât mai scurt într-o stare onorantă pentru Timișoara”, a mai declarat Robu. Zona II reprezintă perimetrul Calea Şagului – Bd. 16 Decembrie 1989 – str. Alexandru Odobescu – str. Virgil Madgearu – Bd. Mihai Viteazu – Bd. Victor Babeş – Bd. Eroii de la Tisa – str. Cluj – str. Cornelia Sălceanu (Fagului) – str. Daliei – str. Ofcea – str. Pestalozzi – str. Ştefan cel Mare – str. Torac – Calea Moşniţei, iar Zona III, str. Torac – Calea Moşniţei – str. Ştefan cel Mare – str. Dacilor – str. Mihail Kogălniceanu – str. Demetriade – Calea Aradului – Calea Torontalului.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

24 de minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

39 de minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

O oră ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

2 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

2 ore ago