La un an de la descinderile făcute în Primăria Timișoara, Corpul de control al primului-ministru a transmis, în sfârșit, un raport. Verificările au vizat mai multe dosare de retrocedare făcute în baza legilor 97 și 112. Conform primarului Nicolae Robu, sunt doar 25 de cazuri cu probleme, dar nu știe dacă e vorba de tranzacții celebre.
În aprilie 2014, Corpul de control al premierului venea la Primăria Timișoara cu un scop precis. „Au venit cu tematica retrocedării. Pe parcurs, au extins aria la vânzările pe Legea 112 din ’95 (Legea 112/1995, privind reglementarea situației juridice a unor imobile cu destinația de locuințe trecute în proprietatea statului) şi la vânzările pe Legea 79 din ’97 (Legea 79/1997 pentru modificarea Legii 85/1992 privind vânzarea de locuinţe şi spaţii cu altă destinaţie construite din fondurile statului şi din fondurile unităţilor economice sau bugetare de stat), la deciziile luate de primarul din mandatele trecute, s-a coborât de la anul 2008, inițial, pe la 2000”, declara, pe atunci, viceprimarul Traian Stoia. Social-democratul spunea, de asemenea, că inspectorii urma să revină, pentru a „aprofunda” anumite subiecte.
Primarul Nicolae Robu era foarte liniștit și spunea că inspectorii au verificat situații din mandatele trecute și au ridicat mai multe documente privind unele transferuri de proprietate. Acum, la un an de la acel moment, a venit și raportul întocmit de Corpul de control, care l-a găsit la fel de liniștit pe edilul șef. „În acest raport sunt nominalizate 25 de tranzacții considerate ilegale, vânzări către chiriași fără respectarea Legii 112. Toate sunt din perioada anterioară, una este din 2013, dar nu a fost făcută de primărie, ci de firma aceea, OJCVL Tim SRL… Deci sub mandatul meu, primăria nu a vândut nicio casă de locuit”, ne-a declarat, marți, primarul Robu. Edilul nu știe însă despre ce fel de tranzacții este vorba. „Nu am verificat despre ce cazuri e vorba, m-am uitat așa, de curiozitate, la suprafețe… nu m-am uitat la adrese, am văzut că sunt suprafețe de 90 și 100 mp, suprafețe destul de mari… Am cerut Serviciului Juridic să facă sesizarea organelor judiciare, pentru a clarifica ce s-a întâmplat acolo și a dispune măsurile de rigoare. Este o chestiune de competența instanței”, a mai spus Robu.
Anul acesta, DNA a descins de două ori în Primăria Timișoara. Ultima dată, la finele lunii aprilie, procurorii au ridicat un microbuz plin cu acte legate de tranzacții făcute pe Legea 112. Însoțiți de primarul Nicolae Robu, anchetatorii au mers atunci direct la Biroul de Evidență a Patrimoniului, unde angajaților li s-a spus că are loc o percheziție. Anchetatorii au fost însoțiți de primarul Nicolae Robu. „În instituţie se desfăşoară o percheziţie în scopul ridicării contractelor de vânzare-cumpărare de locuinţe pe Legea 112 / 1995 (…) Percheziţia se efectuează în cadrul unei anchete aflată în desfăşurare pe acest subiect la DNA Bucureşti”, declara edilul șef.
Foarte de acord cu cei care citesc cu o sănătoasă reținere schițele apărute în mass-media…
Seria demisiilor din Consiliul Judeţean sau instituţiile din subordine continuă. Bogo-Octavian Anucin a demisionat din…
Vom câștiga alegerile prezidențiale parlamentare și vom forma guvernul în jurul Partidului Național Liberal. Este…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 15.11.2024, unde se vor executa lucrări…
În urma unei coliziuni între două maşini, patru persoane cu vârste cuprinse între 68 şi…
În scurt timp, Primăria Timișoara va avea disponibil un al treilea cinematograf. După Victoria și…