Fântâna cu jocuri de lumini, muzică și apă de pe Bega nu pare prea atractivă pentru firmele din domeniu. La licitația lansată de Primăria Timișoara pentru realizarea proiectului tehnic nu s-a prezentat nimeni! Nicolae Robu, susținătorul numărul unu al ideii, crede că e nevoie de mai multă publicitate.
Fântâna cu jocuri de lumini și apă de pe Bega este una dintre promisiunile primarului Nicolae Robu încă de la preluarea mandatului. În campania electorală, acesta a prezentat și o simulare prin care voia să arate timișorenilor cam ce are de gând să facă. Instalația era evaluată la două milioane de euro, dar n-a avut niciodată un termen clar de execuție. „Am garanția că se poate face așa ceva, pentru că acea prezentare în regim de simulare a fost văzută de mai multe firme care, în acea perioadă de început de mandat, s-au prezentat la discuții la primărie să se intereseze. A fost o firmă din Germania, una din Spania, una din Ungaria, dar care reprezenta o firmă-mamă de undeva, au fost din Oradea… Au spus că se poate face așa ceva, că ar fi foarte frumos și că, într-adevăr, ar fi o premieră. Toți au afirmat că, după știrea lor, pe apă curgătoare nu s-a făcut, dar că soluțiile tehnice sunt foarte la îndemână”, spune primarul Robu.
Între timp, interesul firmelor pentru o astfel de construcție pare să se fi stins și niciuna nu a vrut să realizeze nici măcar proiectul tehnic. „Nu a venit nimeni, dar pe plan local. Trebuie făcută mai multă publicitate ofertării, nu numai să se afișeze pe SEAP… E adevărat că așa ceva nu știe să facă oricine. Presupun că și acesta este un motiv pentru care nu s-a prezentat nimeni. În plan local, nimeni nu are experiență în domeniu și nu a vrut să se hazardeze la un astfel de proiect”, explică edilul lipsa de interes din partea firmelor. Robu mai spune că sistemul trebuie să fie foarte „versatil”. „Trebuie să poată oferi spectacole nu neapărat identice cu acela pe care l-am prezentat în acel demo, dar în orice caz comparabile. Acela era doar un exemplu, însă pe același sistem de duze se poate concepe un număr uriaș de spectacole”, afirmă primarul.
Dacă se va găsi un constructor, lucrările ar putea începe chiar în acest an. „Dacă totul merge bine, am da bani din bugetul local (…) Nu este o lucrare foarte costisitoare, la Arad au alocat cinci milioane de euro, inspirându-se de la noi de la ideea de a face pe o apă curgătoare, trebuie să punctăm lucrul acesta… Noi nu vrem să facem ceva atât de scump, dar, în orice caz, două milioane.. și eu cred că va ieși ceva foarte frumos”, a conchis Nicolae Robu.
Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara a găzduit sâmbătă, 16 noiembrie, a XI-a ediție a concursului…
Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara a anunțat că va avea program special cu ocazia…
O porțiune din Calea Urseni, care se află în administrarea comunei Giroc, ar urma să…
Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că în perioada 19 noiembrie – 20 decembrie,…
Universitatea de Vest Timișoara a organizat, la București, în perioada 11-13 noiembrie, a treia ediție a…
Români vor merge duminică la vot pentru a-și exprima opțiunea pentru președintele României, fiind programat…