Categories: Primăria Timişoara

Foisoare si parcari pe bitum, in loc de gradini improvizate printre blocuri

Relaxare la foișor, alei pietonale printre blocuri și chiar locuri noi de parcare – asta le promite primarul Nicolae Robu timișorenilor, într-un orizont de timp neprecizat. Edilul spune că oamenii au înțeles că trebuie să renunțe la grădinile improvizate și, mai ales, că nu pot face amenajări după capul lor.

Primarul Nicolae Robu a declanșat un nou război, după cel împotriva garajelor ridicate ilegal. De această dată este vorba despre grădinile improvizate dintre blocuri și spațiile verzi amenajate după capul locatarilor. Edilul spune însă că „luptele” vor fi mult mai simplu de dus. „Trebuie să pregătim oamenii şi psihologic pentru această schimbare aşa cum am făcut şi în privinţa garajelor. Majoritatea oamenilor sunt împăcaţi cu această idee, pentru că îşi doresc un oraş mai frumos, mai funcţional. Nu este permis ca ei să pună gard viu şi să administreze terenul ca şi cum ar fi teren privat. Nu e normal ca un cetățean, oricât de bine intenționat ar fi, să-și pună amprenta pe domeniul public. Nu e bine ca oamenii să planteze copaci pe domeniul public. Ei sunt foarte bine intenționați, îi apreciez, dar nu au de unde să știe ce rețele de utilități sunt dedesubt sau ce proiecte sunt… Vrem ca tot spaţiul dintre blocuri să fie public, dar amenajat funcțional”, susține edilul.

De viitoarele amenajări se vor ocupa, în cadrul contractelor pe care le au cu primăria, firmele care au câștigat licitațiile de întreținere a spațiilor verzi. „Dorim să amenajăm spații verzi, într-un concept gândit, nu la voia întâmplării, vrem să amenajăm locuri de parcare, să facem alei pietonale și printre blocuri, ca oamenii să poată ieși în condiții civilizate, nu prin noroi, vrem să plantăm copaci, vrem să amplasăm foișoare, veți vedea că vor fi foarte multe foișoare care vor apărea între blocuri peste tot unde facem amenajări. Mai avem câteva săptămâni de lucru, până la o lună, și vom putea finaliza o lucrare”, spune Robu. Edilul susține, pe de altă parte, că, în anumite zone, în locul a „ceea ce s-a pretins a fi spațiu verde, dar nu-i sub nicio formă spațiu verde”, va apărea și… asfalt. „Vor fi și betoane, inevitabil, dar ce e de preferat, să-mi parchez mașina pe bitum sau să o parchez pe pământ? Cred că e preferabil pe bitum”, a conchis primarul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

18 minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

56 de minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago