Popa’s, artistul care merge pe muschii lui in strainatate, a devenit cetatean de onoare al Timisului / FOTO

Ștefan Popa Popa’s a devenit oficial, chiar de ziua lui, cel de-al doilea cetățean de onoare al Timișului. Distincția i-a fost oferită, într-un cadru extrem de călduros la propriu, în Sala Barocă a Muzeului de Artă. Cu această ocazie a fost vernisată și o expoziție de medalii, diplome și scrisori de apreciere.

În ziua în care a împlinit 60 de ani, Ștefan Popa Popa’s a primit titlul de cetățean de onoare al Timișului. Distincția i-a fost acordată în unanimitate, în luna martie, în plenul CJ Timiș, dar i-a fost înmânată efectiv joi, 11 iunie, așa cum s-a intenționat de la bun început. Sala Barocă a Muzeului de Artă a fost arhiplină la ora anunțată pentru ceremonie. Pe o căldură apăsătoare, politicieni, artiști și simpli admiratori s-au înghesuit să asiste la momentul în care Popa’s a fost „înnobilat” cu un colan de argint aurit, comandat special de CJ pentru acest moment. Artistul a primit, de fapt, mai multe distincții: o medalie din partea Prefecturii Timiș, dar și Diploma Summa cum Laudae din partea Universității de Vest, prima acordată vreodată de această instituție, în cei patru ani de la instituirea titlului. Tot cu această ocazie a fost deschisă, la parterul Muzeului de Artă, o expoziție care grupează medalii, diplome și scrisori de apreciere primite de Popa’s de-a lungul carierei sale, care se întinde pe durata a zeci de ani.

„Am reușit să fac în Timișoara această expoziție retrospectivă (…) Veți vedea la un individ din această țară medalii, diplome, distincții, scrisori de la oameni importanți ai planetei, papi, cardinali importanți de la Vatican, cavaleri cruciați, toate entitățile de elită din lume, grupul Bildenberg… și cred că pot să-mi permit să vă spun că aș dori să văd aceste lucruri, pentru că în ultimii 20 de ani nu am prea văzut lucruri extraordinare la Academia Română și aș vrea ca să-mi permiteți să mai las expoziția deschisă două zile (…) este munca mea de 50 de ani, muncă în care am ajuns recent să mă plimb și să mă joc în toate palatele actuale ale lumii”, a spus sărbătoritul. Cunoscut pentru spiritual combativ și limba sa ascuțită, Popa’s și-a încheiat discursul pe un ton foarte împăciuitor, mulțumindu-le… adversarilor săi de-a lungul timpului. „Vrea să mulțumesc tuturor, pentru că văd în sală foarte mulți prieteni, vreau să le mulțumesc și oamenilor care n-au fost întotdeauna cu mine, au fost împotriva mea. Le mulțumesc pentru existența lor, poate așa m-au făcut mai ambițios. Astăzi, la 60 de ani, vă rog să-mi permiteți să-i iert pe cei care mi-au înfipt chiar în inimă acele cuțite care știți foarte bine cât de mult au contat pentru mersul mai departe ca artist (…) De doi ani, sunt singurul din această țară care are o carieră de elită, reprezint țara pe spezele mele, merg unde vrea mușchii mei și să mă iertați dacă întotdeauna am răspuns cu aciditate celor care pe nedrept m-au acuzat și să spun că sunt capabil să-i iubesc pe toți așa cum ne învață Dumnezeu”, a mai spus artistul. Expoziția poate fi vizitată până sâmbătă inclusiv. Următorul cetățean de onoare al Timișului va fi astronautul Dumitru Prunariu.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

22 de minute ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

60 de minute ago

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

2 ore ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

14 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

15 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

16 ore ago