Categories: Politicieni

Raducanu vs. Birsasteanu! PSD Timisoara isi alege noul lider

Membrii PSD Timișoara se pregătesc de alegeri, urmând ca vineri să-și stabilească noua conducere. Marea bătălie se dă între Sebastian Răducanu și Florică Bîrsășteanu, pentru funcția de președinte al organizației. Cei doi candidați au planuri mari pentru PSD, dar și pentru Timișoara, având în vedere că viitorul președinte al organizație va fi, cel mai probabil, și candidatul la primărie în 2016.

Sebastian Răducanu și Florică Bîrsășteanu sunt singurii social-democrați pregătiți să-și asume șefia PSD Timișoara. Ambii par încrezători că vor reuși să câștige voturile colegilor de partid, ba mai mult, sunt foarte conștienți și de atuurile pe care le au unul față de celălalt. Spre exemplu, Răducanu este de părere că va fi un conducător mai bun al filialei pentru că se află la Timișoara și este pregătit să-și dedice majoritatea timpului pentru partid. Nu același lucru se poate spune și despre Bîrsășteanu care, fiind deputat, nu se află la fel de des în oraș. „Am mai mare disponibilitate decât dânsul. Dânsul în momentul de față este deputat, are o responsabilitate pentru țară, trebuie să fie în parlament și am observat că organizația nu poate să fie condusă decât din interior, decât de aici. (…) Cred că acesta este unul dintre atuurile mele, că sunt aici, că nu am o funcție în administrație și mă pot ocupa de partea politică. În al doilea rând eu vin dintr-o generație mai tânără, cu altă viziune, și am observat și la alegerile prezidențiale din noiembrie că tinerii și metodele noi de a face campanie au avut succes”, a declarat Sebastian Răducanu. Bîrsășteanu are însă o altfel de viziune. Social-democratul spune că vede atuurile contracandidatului său, dar nu poate să nu observe că acesta nu are experiență. Mai mult, Bîrsășteanu spune că deși nu e la fel de tânăr ca Răducanu, „spiritual” este în floarea vârstei: „În primul rând este experiența, dată și de viață și de activitatea politică, faptul că am mai ieșit în fața electoratului. Din punctul meu de vedere suntem amândoi, competitori la fel de buni. Dânsul are atuul elanului, al tinereții, energia, dar vârsta este o stare de spirit. Eu am vârsta pe care o am, dar spiritul, cred eu, este încă tânăr”.

În ceea ce privește partidul, cei doi social-democrați par să fie de acord. Ambii sunt de părere că este nevoie de o schimbare, având în vedere că filiala s-a confruntat cu mai multe probleme în ultima perioadă. Fie că e vorba de datorii sau alte situații neplăcute, Sebastian Răducanu crede că poate să le rezolve pe toate alături de echipa sa: „Dacă discutăm din punct de vedere organizatoric, va trebui o analiză mult mai serioasă a ceea ce se întâmplă în organizație, va trebui să facem ordine, să vedem exact cât ne putem întinde și în campania ce va urma. De meserie sunt economist, deci pe partea asta chiar mă pricep, să facem o analiză a costurilor, de-a eficientiza din punctul acesta de vedere. (…) E clar că trebuie să ne organizăm un pic diferit, mai mult de atât trebuie să ne oprim în a ne învinui unii pe alții, trebuie să vedem exact câți oameni mai sunt în organizație și să vedem câți oameni dintre aceștia chiar mai vor să se implice. Numai cu oameni activi poți să faci campanii”, a spus Răducanu. Acesta a adăugat că are planuri mari și pentru Timișoara, dar nu le va dezvălui decât după ce ajunge în funcție. „Eu o să am un cuvânt de spus în momentul în care voi fi ales. (…) Eu sper în primul rând că vom fi mai transparenți, în rest o să vedem în momentul în care o să avem un birou nou care va fi strategia pentru a putea să ne atingem obiectivul, iar acesta este în mod clar Primăria Timișoara”, a afirmat Florică Bîrsășteanu.

Și dacă tot s-a ajuns la capitolul primărie, cei doi au vorbit și despre acest subiect. Ambii sunt încă timizi în ceea ce privește candidatul PSD la alegerile din 2016 pentru Primăria Timișoara, dar Răducanu pare să fie ceva mai hotărât decât contracandidatul său: „Eu am spus în toate întâlnirile pe care le-am avut că este foarte importantă strategia noastră pentru 2016, strategie care trebuie să se finalizeze cu câștigarea primăriei Timișoara. Și am spus că persoana care va fi desemnată de organizație va trebui să se lupte, va trebui să nu aibă frică și să încerce să câștige primăria. Dacă voi fi eu acea persoană cu siguranță nu-mi va fi teamă, mă voi pregăti și mă voi lupta”. Bîrsășteanu susține că viitorul candidat se va alege la momentul potrivit: „Oricare va fi președintele filialei Timișoara, acesta are în sarcină să găsească candidatul cel mai bun pentru a cucerii primăria, dacă nu-l va găsi, trebuie să-și asume responsabilitatea președintele. Candidatul se stabilește în funcție de o droaie de criterii, dorința unora nu este tot una cu putința lor. Primarul trebuie să fie un manager de sistem. Sunt primari și medici, și ingineri, și profesori, și economiști, și oameni fără profesie. Dacă ai bun simț și ești cinstit ai șanse să faci și treabă”.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

41 de minute ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

51 de minute ago

Viitor frumos la fileu. Calificare la turneul final pentru CSS Bega U13

Echipa de mini-volei a CSS Bega Timișoara a obținut o calificare spectaculoasă în finala Campionatului…

2 ore ago

Timişoreanca Antonia Ioana Balcu merge în China la Olimpiada interdisciplinară Ştiințele Pământului

Performanţă deosebită pentru învăţământul timişean. Antonia Ioana Balcu, elevă la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara,…

3 ore ago

Marian Vasile e supărat foc pentru că nu e singurul candidat independent pentru funcția de primar al Timișoarei

Deși el știe sigur că are șanse adevărate să devină viitorul primar al Timișoarei, acum…

3 ore ago