Raducanu vs. Birsasteanu! PSD Timisoara isi alege noul lider

Membrii PSD Timișoara se pregătesc de alegeri, urmând ca vineri să-și stabilească noua conducere. Marea bătălie se dă între Sebastian Răducanu și Florică Bîrsășteanu, pentru funcția de președinte al organizației. Cei doi candidați au planuri mari pentru PSD, dar și pentru Timișoara, având în vedere că viitorul președinte al organizație va fi, cel mai probabil, și candidatul la primărie în 2016.
raducanu si birsasteanu
Sebastian Răducanu și Florică Bîrsășteanu sunt singurii social-democrați pregătiți să-și asume șefia PSD Timișoara. Ambii par încrezători că vor reuși să câștige voturile colegilor de partid, ba mai mult, sunt foarte conștienți și de atuurile pe care le au unul față de celălalt. Spre exemplu, Răducanu este de părere că va fi un conducător mai bun al filialei pentru că se află la Timișoara și este pregătit să-și dedice majoritatea timpului pentru partid. Nu același lucru se poate spune și despre Bîrsășteanu care, fiind deputat, nu se află la fel de des în oraș. „Am mai mare disponibilitate decât dânsul. Dânsul în momentul de față este deputat, are o responsabilitate pentru țară, trebuie să fie în parlament și am observat că organizația nu poate să fie condusă decât din interior, decât de aici. (…) Cred că acesta este unul dintre atuurile mele, că sunt aici, că nu am o funcție în administrație și mă pot ocupa de partea politică. În al doilea rând eu vin dintr-o generație mai tânără, cu altă viziune, și am observat și la alegerile prezidențiale din noiembrie că tinerii și metodele noi de a face campanie au avut succes”, a declarat Sebastian Răducanu. Bîrsășteanu are însă o altfel de viziune. Social-democratul spune că vede atuurile contracandidatului său, dar nu poate să nu observe că acesta nu are experiență. Mai mult, Bîrsășteanu spune că deși nu e la fel de tânăr ca Răducanu, „spiritual” este în floarea vârstei: „În primul rând este experiența, dată și de viață și de activitatea politică, faptul că am mai ieșit în fața electoratului. Din punctul meu de vedere suntem amândoi, competitori la fel de buni. Dânsul are atuul elanului, al tinereții, energia, dar vârsta este o stare de spirit. Eu am vârsta pe care o am, dar spiritul, cred eu, este încă tânăr”.
poza birsasteanu
În ceea ce privește partidul, cei doi social-democrați par să fie de acord. Ambii sunt de părere că este nevoie de o schimbare, având în vedere că filiala s-a confruntat cu mai multe probleme în ultima perioadă. Fie că e vorba de datorii sau alte situații neplăcute, Sebastian Răducanu crede că poate să le rezolve pe toate alături de echipa sa: „Dacă discutăm din punct de vedere organizatoric, va trebui o analiză mult mai serioasă a ceea ce se întâmplă în organizație, va trebui să facem ordine, să vedem exact cât ne putem întinde și în campania ce va urma. De meserie sunt economist, deci pe partea asta chiar mă pricep, să facem o analiză a costurilor, de-a eficientiza din punctul acesta de vedere. (…) E clar că trebuie să ne organizăm un pic diferit, mai mult de atât trebuie să ne oprim în a ne învinui unii pe alții, trebuie să vedem exact câți oameni mai sunt în organizație și să vedem câți oameni dintre aceștia chiar mai vor să se implice. Numai cu oameni activi poți să faci campanii”, a spus Răducanu. Acesta a adăugat că are planuri mari și pentru Timișoara, dar nu le va dezvălui decât după ce ajunge în funcție. „Eu o să am un cuvânt de spus în momentul în care voi fi ales. (…) Eu sper în primul rând că vom fi mai transparenți, în rest o să vedem în momentul în care o să avem un birou nou care va fi strategia pentru a putea să ne atingem obiectivul, iar acesta este în mod clar Primăria Timișoara”, a afirmat Florică Bîrsășteanu.
sebastian raducanu
Și dacă tot s-a ajuns la capitolul primărie, cei doi au vorbit și despre acest subiect. Ambii sunt încă timizi în ceea ce privește candidatul PSD la alegerile din 2016 pentru Primăria Timișoara, dar Răducanu pare să fie ceva mai hotărât decât contracandidatul său: „Eu am spus în toate întâlnirile pe care le-am avut că este foarte importantă strategia noastră pentru 2016, strategie care trebuie să se finalizeze cu câștigarea primăriei Timișoara. Și am spus că persoana care va fi desemnată de organizație va trebui să se lupte, va trebui să nu aibă frică și să încerce să câștige primăria. Dacă voi fi eu acea persoană cu siguranță nu-mi va fi teamă, mă voi pregăti și mă voi lupta”. Bîrsășteanu susține că viitorul candidat se va alege la momentul potrivit: „Oricare va fi președintele filialei Timișoara, acesta are în sarcină să găsească candidatul cel mai bun pentru a cucerii primăria, dacă nu-l va găsi, trebuie să-și asume responsabilitatea președintele. Candidatul se stabilește în funcție de o droaie de criterii, dorința unora nu este tot una cu putința lor. Primarul trebuie să fie un manager de sistem. Sunt primari și medici, și ingineri, și profesori, și economiști, și oameni fără profesie. Dacă ai bun simț și ești cinstit ai șanse să faci și treabă”.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

18 comentarii pentru acest articol

necsa a spus: (iunie 4th, 2015 at 13:03 )

Ce experienta ai tu Sebastiane ca economist.., la clubul de noapte EPIC unde numeri paharele pe care le bei ???? ia mai bine spune tu cum era cat pe ce sa investesti banii in TIMBA proveniti de la un sirian din gruparea salafista Ahrar ash-Sham (tentativa de spalare de bani) , noroc ca ai primit 2 palme de la baietii cu ochi albastri si ai renuntat.

jesus a spus: (iunie 4th, 2015 at 13:37 )

singurul atu pe care il are seba este ca este aici! sau ca este? pe logica asta, cu totii sintem potriviti pentru candidatura. sau candida. faptul ca ai o diploma de economist este vax albina. daca spunea ca are un consilier serios in persoana deputatului sau tata, era putin altceva. ca doar o idee, doua poate sa-i sopteasca fostul vice de la cooperatie. ca e pe cai mari. si cam astea ar fi de spus. pe linga faptul ca florica il baga in buzunar la orice ora, indiferent de topica. dar mai e mult pina departe. oricum ar fi se anunta un spectacol interesant. ceea ce e si mai interesant ramine de vazut. si anume, in cazul in care cistiga alererile psd si pierde alegerile pentru primarie, isi va da demisia sau va continua sa stea presedinte, asa cum au facut taic-sau, sau prietenul sau, victor viorel. exemple demne de urmat! in cele din urma tot publicul va avea de pierdut. caci banatul nu mai e demult fruncea, iar timisoara nu mai e demult mica viena! la asa public, asa conducatori. in final cred ca seba ar trebui sa ramina la ce se pricepe: mafia wars online. ca ne-a aratat pina acum ca la epic si la timba nu se pricepe. poate ar fi frumos sa nu ne mai lasam pe post de cobai pentru experientele aiurea a tot felul de neaveniti. parerea mea!

localnic a spus: (iunie 4th, 2015 at 15:12 )

pe considerentul sr-ului, sa ramana si bojin la judet, caci sg-ul este si deputat si ministru!

liviu a spus: (iunie 4th, 2015 at 16:46 )

Sebastian Raducanu, este tanar are viziune, coerenta si poate aduce un suflu nou in organizatie, Trebuie sa i se dea aceasta sansa dincolo de orice discutii.

Gelu a spus: (iunie 4th, 2015 at 16:49 )

PSD-ul ca mod de organizare pe Timisoara, a demonstrat mereu ca poate face fata oricarei situatii. E un bun prilej ca un nou lider sa vina cu o perceptie tanara si transparenta…Iar rezultatele pozitive cu siguranta nu vor intarzia sa apara!!!

NICUSOR a spus: (iunie 4th, 2015 at 16:52 )

RADUCANU, E CEL MAI POTRIVIT SI SIGUR EL VA CASTIGA ACESTE ALEGERI. E NEVOIE DE O PERSPECTIVA CARE SA DUCA TOATE PROIECTELE DE ANVERGURA LA NIVEL DE FAPTE.

Luci Ursuletu a spus: (iunie 4th, 2015 at 16:59 )

@liviu, Gelu si NICUSOR

Va rog sa nu mai inflamati situatia pt. ca ne facem de ras in presa. Va multumesc

NICUSOR a spus: (iunie 4th, 2015 at 17:01 )

cel mai bun e acela ce e tanar, cred ca e mai energic si mai bine intentionat de a misca ceva la nivel de structura iar rezultatele sa fie notabile pe viitor

flavius a spus: (iunie 4th, 2015 at 17:06 )

CE ECHIPA TARE ARE PSD-UL, CEL MAI BUN O SA CASTIGE! OAMENI DE CALITATE!

Paul a spus: (iunie 4th, 2015 at 17:08 )

speranta sunt psd-ul e bine ca tara si orasul, judetul merg intr-o directie buna. am incredere ca totul va fi bine.

NICUSOR a spus: (iunie 4th, 2015 at 17:10 )

LASA SEBA NU FI SUPARAT CA VEI PIERDE MAINE CA ORICUM DUPA CONFERINTA MERGEM LA EPIC SI NE FACEM MANGA !!!

bogdan a spus: (iunie 4th, 2015 at 17:13 )

avem crestere economica de cand e psd-ul, totul se redreseaza si se recupereaza total, tva-ul a scazut la 9% sunt lucruri foarte bune.

jesus a spus: (iunie 4th, 2015 at 17:14 )

interesant punctul de vedere al localnicului. dar daca stai s-o judeci putin, nu prea merge. pentru ca titu e cu un picior la racoare si nici sorin nu e departe. e adevarat ca titu a dat niste bani la timba si fiind loco e mai usor de smenuit, dar sa nu uitam ca deasupra lui planeaza umbra lui ilie. cit despre sorinel… ministru-ministru, dar pentru cit timp? si el e mega minjit si cu toate ca ar avea nevoie de seba si echipa lui la putere aici, cind se va sparge buba, fredy va pune pe hirtie toate cacaturile pe care le-a facut pentru sorin. cine stie, poate ajung in aceeasi celula. cu totii. in plus sorin a cam dat cu cutitul in spatele lui nea ani, la comanda lui ilie. asta pentru cine isi aduce aminte. asa ca ma intorc la ce spuneam mai sus. noi, publicul, ii lasam pe toti mirlanii sa-si faca mendrele pe banii publici, sa ne minta si sa ne fure, atita timp cit nu avem nimic de spus. si asa, la 25 de ani dupa busculada ajungem sa-i punem pe functii pe niste pseudo securisto-comunisti, pe fii lor, sau pe pupi-n-curistii care vor neaparat sa ajunga. si asa ne procopsim cu alde seba, sorin, titu, ani, ilie, fredy, dole, florica si altii ca ei. enumerarea e aleatorie.
interesant ar mai fi un punct de vedere. cum se potriveste presedentia social democrata a lui seba cu activitatile lui total capitaliste? in cele din urma epicul e un club de noapte nu azil de binefacere, iar timba ar trebui si ea sa scoata niste bani. dar probabil ca viziunea socialista in care afacerea lui trebuie sustinuta cu banii statului, sau mai bine spus ai publicului, il apropie de doctrina social democrata. pe modelul in care si-au facut afacerile si ati mostrii sacrii ai psd. vezi nastase.
si ca sa fiu echidistant, desi mi-ar place sa-i mai dau la gioale lui seba, trebuie mentionat ca nici florica nu e chiar basma curata. caci sa nu uitam vremurile in care il pupa in dos pe iliescu. dar pina una alta florica s-a descurcat fara sa-l tina tata in brate.
oricum ar fi votul si chiar daca seba cistiga, sint sigur ca va avea coloana vertebrala sa demisioneze dupa ce va pierde primaria si deci sefia lui va fi de scurta durata. sau poate nu. caci ce se naste din mirlan, mirlan ramine. pentru cine n-a-nteles, seba e un mirlan nascut din tatal sau, ani, un alt mirlan. aici legatura era direct de rudenie de gradul 1, nu de familie politica, desi si asta s-ar potrivi. din nou, parerea mea.

NICUSOR a spus: (iunie 4th, 2015 at 17:19 )

Acest NICUSOR, de ce imi folosesti prenumele? Puteai alege orice altceva daca erai un bun strateg. 🙂

jesus a spus: (iunie 4th, 2015 at 17:32 )

imi place de voi si o sa va dau peste nas.
liviu, crezi ca seba are viziune si coerenta? e viziunea lui tac-su care l-a tinut in psd, cu toate ca seba isi depusese demisia, demisie de altfel inregistrata cu numar si tot tacimul, si nu l-a luat cu el in unpr! sansa dincolo de discutii? pai e tocmai invers bibicule!
gelu, psd n-a demonstrat nimic. inafara de noncombat cu ciuhandu. dar iti dau dreptate cind spui ca seba e transparent. e chiar translucid. e zero.
nicusor, raducanu e cel mai potrivit daca-l potivesti cumina, vorba bancului. iar daca crezi ca cel mai tinar e cel mai bun, poate esti vreo vaduva care se crede gaina batrina. vezi sa nu te apleci prea tare cind scapi cheile in fata lui seba, ca nu te vad bine.
paul, orasul, judetul si tara merg in directia buna? cred ca ai nevoie de o busola noua. si nu numai.
bogdan, totul se redreseaza si se recupereaza total? cred ca tu ai nevoie de recuperare. multa. la cap. somn usor.

Beny a spus: (iunie 4th, 2015 at 17:59 )

Eu sunt un iubitor de sport si pot spune ca acest tanar, Sebastian Raducanu este un om de o mare valoare pentru orasul nostru. Nu sunt de acord cu domnul care spunea ca nu a facut nimic la Timba. Din contra Timba este un brand local, cu o investitie privata de 8 ani de zile care este organizat cum ar trebui sa fie orice club sportiv in Romania. Este usor sa conduci un club sportiv cu bani putini si cu sicane zilnice? Hai sa vedem care dintre noi poate si vrea sa faca acest lucru. Daca nu aveti habar…lasati-o moarta! Cat despre Epic, nu frecventez dar se vede cu ochiul liber daca ai facebook ca este un alt brand local.
Nu ma intereseaza politic ce face, dar profesional acest baiat este valoros pentru Timisoara.

TINU a spus: (iunie 4th, 2015 at 18:01 )

@Beny

Seba tu esti ?

jesus a spus: (iunie 4th, 2015 at 22:29 )

beny, daca esti iubitor de sport du-te si alearga, plimba-te cu bicicleta, gagica sau ciinele. in toate cele trei cazuri nu ceri bani din bugetul local sau judetean pentru ca tu esti iubitor de miscare. banii aia sint pentru alceva. daca nu ai bani sa faci un club de orice natura ar fi el, de la sah la popice nautice sau sarituri cu calul in apa, stai acasa. ce vrei tu sa spui este ca obstea ar trebui sa-ti plateasca tie visurile. ceea ce nu-i rau deloc, dar nu sta in picioare nici unde intr-o societate sanatoasa la cap. ca sa nu zic democrata. cit despre faptul ca daca nu ai habar mai bine taci, aici ai nimerit-o drept la tinta. dar vezi ca ti se aplica si tie. iar cu brand-urile nu stiu ce sa zic,dar si pe asta ai nimerit-o. daca nu frecventezi epic, n-ai de unde sa stii cum este. iar facebook nu este nici macar pe departe un mod in care sa-ti faci o parere. se vede treaba ca esti cam sarac cu duhul. desi pe facebook pareai baiat inteligent. intelegi ce vreau sa spun, desteptule? mai pune mina, mai citeste, mai studiaza si lasa facebook-ul ca te timpeste de tot.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
În mai puțin de o lună, în cadrul campaniei de curățare a spațiilor verzi, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri abandonate. Astfel, din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta cu nesimţiţii. În mai puţin de o lună, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri de pe spațiile verzi/Foto
Executat la București, Alin Nica admite că se gândește în continuare la candidatura pentru un nou mandat în funcția administrativă deținută în prezent, de președinte al consiliului județean. Cum, deocamdată se gândește și spune că se va consulta cu primarii liberali din Timiș. El spune că s-a întâlnit deja cu Ludovic Orban, liderul partidului Forța...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica se pregătește de un nou proiect politic. A discutat cu Orban, urmează să discute și cu Fritz
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază
Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe
La finalul anului precedent, Compania Național de Administrare a Infrastructurii Rutiere le făcea o surpriză neplăcută șoferilor care circulau pe autostrada A1. Nu mai puțin de patru parcări erau închise, așa că cei care aveau … nevoi trebuiau să mai meargă niște kilometri buni pentru a rezolva problema. De scurt timp parcările s-au redeschis, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1
Universitatea Politehnica Timișoara continuă tradiția de 100 de ani de excelență în educație și cercetare, dar și de colaborare foarte bună cu mediul economic. Tradiția în domeniul mașinilor hidraulice, domeniu în care Aurel Bărglăzan a fost un adevărat pionier și creator de școală, dusă la prestigiu internațional de academicianul Ioan Anton, este continuată azi de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recunoaştere internaţională. Un succes notabil pentru o echipă UPT în domeniul maşinilor hidraulice
Primăria Timișoara organizează o campanie de eliminare a căpușelor. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 2-6 aprilie 2024, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor. Tratamentele vor fi efectuate terestru și se vor desfășura între orele 21:00 și 05:00. ”În această perioadă, rugăm locuitorii să evite pe cât posibil...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara se luptă cu căpușele
Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, s-a trezit peste noapte, la mii de kilometri distanță, că e zburat de pe postul de președinte al PNL Timișoara. Pentru simplul fapt că l-a “jenat” pe cel care speră să redevină primar al orașului, Nicolae Robu, din nou în urma unei alianțe de nevoie, nu ideologică, cu cei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără dă de pământ cu Nicolae Robu, după ce acesta l-a zburat de la conducerea PNL Timișoara
O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
Top