Robu pleaca in audienta la primul ministru! Nu sta pe la usi, dar merge sa discute in interesul public

Și-a făcut bilanțul pe Facebook, la trei ani de la preluarea mandatului, cu nu mai puțin de 40 de realizări. Primarul Nicolae Robu și-a adus aminte că a uitat niște lucruri, dar a luat și o decizie importantă: se va duce în audiență la primul ministru!

Joi seară, la împlinirea a trei ani de când a devenit primar, liberalul Nicolae Robu a postat, pe Facebook, o listă cu 40 de puncte, considerate principalele realizări ale sale. Aceasta a cuprins, la grămadă, asfaltări, plantări, festivaluri, plata unor mijloace de transport cumpărate pe vremea vechii administrații, dar și înființarea echipei ACS Poli și câștigarea unor cupe ale României de către echipele de rugby și baschet finanțate de municipalitate. Vineri, edilul și-a amintit că a lăsat pe dinfară alte lucruri. „Am uitat de sistemul intermodal, de Timfloralis și de Exit… Puteam să am un raport cu sute de lucruri, dar m-am oprit. Ceea ce facem noi schimbă cu adevărat Timișoara în bine. Cetățenii văd cu ochii lor și apreciază, chiar dacă nu se apuca să facă sinteze, văd ce se întâmplă în oraș și apreciază”, a declarat Robu.

Totuși, edilul a decis să vorbească și despre proiectele propuse în campanie, dar nerealizate. Pentru asta e de vină, parțial și evident, guvernul. „Nu e în regulă ca noi, un municipiu dinamic, cunoscut ca atare, cu proiecte concrete şi capacitatea de a pune în practică proiectele dovedită, să nu primim nimic sau în orice caz foarte puţin, cei cinci milioane pe care i-am primit pentru Spitalul de Copii (…) Banii se duc clientelar, către diverse unităţi unde există interese pesediste. Timişoara are nevoie stringentă de centură (…), de un stadion, de o sală polivalentă de 15.000 de locuri, n-am abandonat niciuna dintre ideile pe care le-am tot vehiculat”, spune primarul. El solicită guvernului „să înceteze cu această atitudine faţă de Timişoara și să includă urgent în programul naţional de investiţii centura de sud (…) cu finanţare începând din 2015, nu doar aşa steril undeva pe o hârtie. Cer, de asemenea, ca Timişoara să beneficieze de finanţare pentru realizarea unui stadion de circa 40.000 de locuri (…), să se aloce fonduri şi pentru sala de sport polivalentă de 15.000 de locuri şi bazinul de înot olimpic”, a adăugat Robu.

Până acum, edilul spune că i-a trimis mai multe adrese lui Victor Ponta, căruia i-a prezentat situația diverselor obiective importante pentru oraș, dar n-a primit niciun răspuns. Acum, Robu se gândește să… meargă în audiență! „Desigur că nu în Turcia, dar când vine o să mă duc şi într-o audienţă. Avem un înlocuitor de premier, premierul României este Victor Ponta, este temporar indisponibil şi îi ţine locul Gabriel Oprea (…) Am spus că nu stau pe la uși, că nu așa se rezolvă problemele. Mă duc programat, într-o anumită zi, cu respect reciproc, să discutăm despre interesul public. N-am nicio reținere să intru în dialog și comunicare cu cineva pentru interesul public”, a declarat, vineri, primarul. Acesta susține, pe de altă parte, că până acum n-a fost cazul să meargă în audiență la premier. „Ne descurcăm cu bugetul local pentru o mulţime de lucruri şi nu cerem bani de la guvern, nu suntem plângăcioşi care ne prezentăm în faţa opiniei publice cu lamentări că nu primim bani de la guvern şi de aceea nu facem nimic”, a spus Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Centura de ocolire a Timișoarei are acum parcări, dotate ca în vest

Ultimul punct din proiectul Centurii Sud, cele două spații de servicii, au fost deschise pentru…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a bursei locurilor de muncă pentru absolvenți

Absolvenții de facultate sunt așteptați la o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă dedicată…

12 ore ago

A fost emis avizul de oportunitate pentru un nou corp de clădire la Spitalul Județean. Va găzdui un nou centru neurovascular și 284 de paturi

Dezvoltarea Spitalului Județean Timișoara va continua, iar cel mai noi proiect de extindere va presupune…

12 ore ago

A fost desemnat executantul reabilitării Școlii Generale 1, din Cartierul Fabric

Una dintre cele mai active firme locale în relația cu Primăria Timișoara a obținut, în…

12 ore ago

Eveniment internațional cu ocazia unui centenar remarcabil! Gala aniversară ELITh, la 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai UPT

Universitatea Politehnica Timișoara, unul dintre cele mai importante și iubite branduri ale Timișoarei și ale…

13 ore ago