Categories: Economic

220 de milioane de euro pentru Openville, oraselul de langa mall! La toamna incep lucrarile

Parc de peste 55.000 metri pătrați, fântâni arteziene, patinoar, un loc de joacă imens, peste 100 de magazine, 15 săli de cinema, cea mai înaltă clădire din România și peste 13.000 de locuri de muncă. Acesta este Openville, proiectul multifuncțional de 220 de milioane de euro pe care Iulius Management Group îl va dezvolta din această toamnă.

Planul Urbanistic Zonal pentru Openville a fost aprobat de consilierii locali la finele lunii iunie, astfel că îndrăznețul proiect imobiliar al Iulius Management Group are undă verde pe toate planurile. Practic, este vorba despre un mic orășel care va apărea lângă actualul mall. Investitorii au cumpărat mai multe parcele din zona adiacentă, astfel încât proiectul să poată fi desfășurat în totalitate. Primul concept al proiectului Openville Timişoara a fost creat de compania americană Jerde, una dintre cele mai mari case de arhitectură şi planificare urbană la nivel mondial, fiind integrat în linia urbanistică a Timișoarei de arhitectul Radu Mihăilescu. Openville va avea o suprafaţă total construită de 594.000 mp, iar Iulius Mall va fi parte integrată a proiectului. Cea mai mare pondere o va avea componenta de birouri. Vor fi şapte imobile de birouri clasa A, printre care şi cea mai înaltă clădire din România, care vor forma polul de business al regiunii, unde vor lucra peste 13.000 de persoane.

Una dintre principalele atracţii ale Openville va fi parcul desfăşurat pe mai mult de 55.000 mp, cu locuri de joacă, patinoar, carusel, fântâni arteziene, piaţete pentru evenimente, peste 1.000 de arbori şi 20.000 de arbuşti. Vor fi deschise, de asemenea, peste 100 de magazine, restaurante şi cafenele tematice, dar și un multiplex cu 15 săli de cinema. O altă premieră va fi zona de fresh market, care va cuprinde restaurante de tip fast food, dar şi brutării, carmangerii şi magazine cu produse alimentare naturale. Vor fi create și 3.750 de locuri de parcare, subterane şi supraterane. Conform dezvoltatorului imobiliar, construcţia va începe în această toamnă, iar până la finalul anului 2016 vor fi inaugurați 33.000 mp de spaţii office. Prima fază de dezvoltare va fi finalizată în ultimul trimestru din 2017 şi va cuprinde 80.000 mp de birouri clasa A, zona de retail şi parcul. A doua etapă va presupune dezvoltarea de spaţii office până la suprafaţa de 131.000 mp, în funcţie de cerinţele pieţei.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

13 minute ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

2 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

3 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

14 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

14 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

17 ore ago