Categories: Primăria Timişoara

Alte cateva zeci de garaje vor fi demolate, despagubirile nu se dau insa pentru toata lumea

Timișorenii posesori de garaje între blocuri par să devină din ce în ce mai cooperanți. Asta susține primarul Nicolae Robu, conform căruia, în viitorul foarte apropiat, urmează să fie demolate alte câteva zeci de construcții, în principal în partea de sud a Timișoarei. Puțini proprietari vor primi însă despăgubiri.

Lupta municipalității cu proprietarii de garaje dintre blocuri continuă. Totuși, timișorenii par să fi înțeles nevoia de modernizare a orașului, despre care vorbește tot timpul primarul Nicolae Robu. Edilul își laudă, din nou, niște vecini din cartierul Soarelui. „Undeva între străzile Balmuș și Prezan mai este o singură baterie de garaje rămasă. Restul au fost demolate. Vreau să le mulțumesc acestor cetățeni pentru faptul că au înțeles campania de modernizare a Timișoarei”, a declarat liberalul. Vestea proastă este că foarte puțini posesori de garaje vor primi despăgubiri pentru pierderea lor. „Îi rog să înțeleagă că avem niște constrângeri în raporturile pe care le avem cu ei. Ca instituție, primăria lucrează pe bază de contracte. Sunt două tipuri de contract pentru garaje: cu clauze de despăgubire și fără. Nu avem cum să-i despăgubim pe cei care au semnat contracte fără clauze de despăgubire. Îi înțelegem pe cetățeni, le înțelegem disconfortul, dar dacă n-au preocupați să aibă clauze de despăgubire, nu avem ce face. Mizez pe cooperarea cetățenilor. Tot ce facem este pentru binele lor și al Timișoarei”, spune Robu. Conform edilului, majoritatea contractelor de acest tip nu au clauze de despăgubire.

În perioada următoare vor fi demolate și alte garaje, în jur de 80 la număr, de pe strada Uranus. În luna martie, CL a votat o hotărâre prin care primeau câte 2.000 de euro despăgubire proprietarii a șapte garaje pe de această arteră. Primăria s-a luptat, fără foarte mare succes, cu posesorii de garaje de pe strada Orion, unde trotuarele reabilitate ocolesc construcțiile rămase în picioare, și a încercat degeaba, cel puțin până acum, să scape de garajele din Parcul Brătianu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

O oră ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

O oră ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago