Categories: EconomicUltima ora

Casa Bunicii, inchisa de primarie, n-are autorizatie din cauza unui vecin! Clientii spun ca e celebru

Un alt local foarte popular din Timișoara a fost închis, săptămâna trecută, de reprezentanții primăriei. De această dată este vorba despre Casa Bunicii 1, din zona Mihai Viteazul. Supărați, proprietarii acestuia au scris, pe Facebook, că nu pot obține autorizația de funcționare din cauza unui vecin, pe care nu l-au nominalizat. A făcut-o însă unul dintre comentatori, care susține că ar fi vorba despre o celebritate.

La finele săptămânii trecute, primarul Nicolae Robu anunța că a emis decizii de suspendare temporară a cinci societăți comerciale din oraș. „Încă există multe societăți comerciale care funcționează fără autorizație, este inadmisibil. Nu ne interesează cine sunt proprietarii, ne interesează respectarea legii. Întâmplarea face ca o parte din aceste unități au avut sesizări că tulbură liniștea publică. Noi ducem o campanie pentru aducerea în legalitate a tot ceea ce este în oraș. Toate aceste societăți au la dispoziție 30 de zile pentru a intra în legalitate”, spunea Robu. Printre cele cinci societăți cu probleme se numără și Duo Group SRL, a cărei activitate a fost suspendată pentru lipsa autorizației de funcționare, dar și pentru tulburarea liniștii publice.

Este vorba despre Casa Bunicii 1, unul dintre cele mai populare restaurante din Timișoara, care a fost nevoit să pună temporar lacăt pe ușă. „Întrucât am văzut că este «măcel» printre localurile din oraș am decis să vă spunem că pentru «odihna» bunicii de la Casa Bunicii 1 trebuie să-i mulțumim domnului primar care ne-a suspendat activitatea la recomandarea Poliției Locale. Motivul este lipsa autorizației de funcționare pe care tot primăria nu ne-o dă pe motivul că imobilul în care funcționăm are destinație de locuit și nu de spațiu comercial. Schimbarea destinației spațiului este blocată de un vecin”, au notat proprietarii localului, pe Facebook. Comentariile au început să curgă imediat. Deși regretă închiderea restaurantului, cei mai mulți se întreabă cum a putut funcționa acesta fără autorizație. „Cu ce a greșit primarul că voi ați investit într-un spațiu fără SAD? Mai și funcționați de câțiva ani ilegal și tot alții sunt de vină…” sau „Întrebarea este: de ce ați deschis unitatea fără autorizație? Nu v-ați gândit că o sa aveți controale??? Toate se leagă între ele…. Deci… Unde-i lege nu-i tocmeală…. Păcat….” sunt doar câteva dintre acestea. Cei de la Casa Bunicii susțin că au deschis restaurantul bazându-se pe promisiunea proprietarului clădirii de a obține toate acordurile necesare.

Cel mai interesant subiect este însă identitatea vecinului care ar pune bețe în roate popularului local. „Din păcate este un om cam dificil vecinul!”, a scris unul dintre comentatori. „Domnilor, nu știu dacă știți cine este vecinul cu pricina. Nu-mi permit să-i dau numele văzând că nici cel ce a postat anunțul nu a făcut-o. Vă spun doar că este o personalitate națională într-un anumit domeniu”, a notat altul. „Deși cei de la Casa Bunicii sunt niște drăguți pentru că nu dezvăluie numele vecinului, eu sunt direct afectat și o să fac o presupunere – Ștefan Popa Popas. Sa-i mulțumim stimabilului deoarece o să fim nevoiți să mâncăm la diverse cantine de prin oraș de acum încolo”, a venit imediat un alt răspuns. Celebrul caricaturist locuiește, într-adevăr, lângă casa în care funcționeaza Casa Bunicii și este cunoscut drept un tip căruia este foarte greu să-i intri în grații. (sursa foto: www.facebook.com)

UPDATE: Comentariile în care se făcea referire la identitatea vecinului cu care are probleme, de fapt, proprietarul clădirii în care funcționează restaurantul au fost șterse. Ele au fost afișate până în această dimineață.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

3 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

3 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

6 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

7 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

8 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

10 ore ago