Casa Bunicii, inchisa de primarie, n-are autorizatie din cauza unui vecin! Clientii spun ca e celebru

Un alt local foarte popular din Timișoara a fost închis, săptămâna trecută, de reprezentanții primăriei. De această dată este vorba despre Casa Bunicii 1, din zona Mihai Viteazul. Supărați, proprietarii acestuia au scris, pe Facebook, că nu pot obține autorizația de funcționare din cauza unui vecin, pe care nu l-au nominalizat. A făcut-o însă unul dintre comentatori, care susține că ar fi vorba despre o celebritate.

terasa casa bunicii

La finele săptămânii trecute, primarul Nicolae Robu anunța că a emis decizii de suspendare temporară a cinci societăți comerciale din oraș. „Încă există multe societăți comerciale care funcționează fără autorizație, este inadmisibil. Nu ne interesează cine sunt proprietarii, ne interesează respectarea legii. Întâmplarea face ca o parte din aceste unități au avut sesizări că tulbură liniștea publică. Noi ducem o campanie pentru aducerea în legalitate a tot ceea ce este în oraș. Toate aceste societăți au la dispoziție 30 de zile pentru a intra în legalitate”, spunea Robu. Printre cele cinci societăți cu probleme se numără și Duo Group SRL, a cărei activitate a fost suspendată pentru lipsa autorizației de funcționare, dar și pentru tulburarea liniștii publice.

terasa casa bunicii2

Este vorba despre Casa Bunicii 1, unul dintre cele mai populare restaurante din Timișoara, care a fost nevoit să pună temporar lacăt pe ușă. „Întrucât am văzut că este «măcel» printre localurile din oraș am decis să vă spunem că pentru «odihna» bunicii de la Casa Bunicii 1 trebuie să-i mulțumim domnului primar care ne-a suspendat activitatea la recomandarea Poliției Locale. Motivul este lipsa autorizației de funcționare pe care tot primăria nu ne-o dă pe motivul că imobilul în care funcționăm are destinație de locuit și nu de spațiu comercial. Schimbarea destinației spațiului este blocată de un vecin”, au notat proprietarii localului, pe Facebook. Comentariile au început să curgă imediat. Deși regretă închiderea restaurantului, cei mai mulți se întreabă cum a putut funcționa acesta fără autorizație. „Cu ce a greșit primarul că voi ați investit într-un spațiu fără SAD? Mai și funcționați de câțiva ani ilegal și tot alții sunt de vină…” sau „Întrebarea este: de ce ați deschis unitatea fără autorizație? Nu v-ați gândit că o sa aveți controale??? Toate se leagă între ele…. Deci… Unde-i lege nu-i tocmeală…. Păcat….” sunt doar câteva dintre acestea. Cei de la Casa Bunicii susțin că au deschis restaurantul bazându-se pe promisiunea proprietarului clădirii de a obține toate acordurile necesare.

terasa casa bunicii3

Cel mai interesant subiect este însă identitatea vecinului care ar pune bețe în roate popularului local. „Din păcate este un om cam dificil vecinul!”, a scris unul dintre comentatori. „Domnilor, nu știu dacă știți cine este vecinul cu pricina. Nu-mi permit să-i dau numele văzând că nici cel ce a postat anunțul nu a făcut-o. Vă spun doar că este o personalitate națională într-un anumit domeniu”, a notat altul. „Deși cei de la Casa Bunicii sunt niște drăguți pentru că nu dezvăluie numele vecinului, eu sunt direct afectat și o să fac o presupunere – Ștefan Popa Popas. Sa-i mulțumim stimabilului deoarece o să fim nevoiți să mâncăm la diverse cantine de prin oraș de acum încolo”, a venit imediat un alt răspuns. Celebrul caricaturist locuiește, într-adevăr, lângă casa în care funcționeaza Casa Bunicii și este cunoscut drept un tip căruia este foarte greu să-i intri în grații. (sursa foto: www.facebook.com)

UPDATE: Comentariile în care se făcea referire la identitatea vecinului cu care are probleme, de fapt, proprietarul clădirii în care funcționează restaurantul au fost șterse. Ele au fost afișate până în această dimineață.
popas
popas2

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

alexandra ungureanu dinica a spus: (iulie 20th, 2015 at 12:47 )

Nu este sinugul caz, sunt zeci de sesizari la Directia Urbanism, nerezolvate, de lucrari ilegale facute fara respectarea autorizatiei de contruire si ma refer aici in special la mansardele de pe blocurile cu 4 etaje, adevarate bombe cu ceas. Un caz celebru este cel a mansardelor construite de firma Lucardi-Maramures pe strazile Pogonici, Recoltei si Poiana Ruscai, toate ilegal fara respectarea proiectelor de rezistenta si arhitectura, mai mult la unele din ele ploau in casa la vecinii de la etajul 4. Cazul a fost sesizat la Primarie, se afla in atentia inspectorului Alin Moga, care nici pana in ziua de azi nu a luat nicio masura. Masura este evident demolarea. Aceste mansarde sunt un real pericol public, deoarece nu sunt ancorate de bloc , la prima vijelie vor zbura. Nu este cazul singular, fereasca Dumnezeu de un cutremur ca va fi jale. De ci cu alte cuvinte in Timisoara poti contrui orice, oriunde fara autorizatie ca oricum nu iti are nimeni grija:)

flo a spus: (iulie 20th, 2015 at 12:49 )

Citez…pe promisiunea proprietarului clădirii de a obține toate acordurile necesare…pai fara autorizatie..chestile legale se fac cu ACTE nu cu promisiuni…altii care sunt victime dar ei erau in ilegalitate de la momentul 0.

Pavel Roman a spus: (iulie 20th, 2015 at 12:58 )

Nu numai că Primăria are dreptate, având în vedere că legea trebuie respectată de toți (inclusiv de șmecherii de la primărie, în frunte cu primarul, secretarul și alte categorii de funcționari, proprietari de fapt de boutique sau alte activități, de regulă incompatibile cu funcția. Conform OG 99/2000, aproape nici un boutiq din centrul orașului nu este autorizat să funcționeze legal de primărie, așa că primăria are uriașe restanțe la acest capitol. De cealaltă parte însă, vă întreb sincer: câți dintre Dvs., care locuiți la case, ați vrea să vă învecinați cu un restaurant, al cărui grădină (așa zisă de vară) este situată chiar lângă curtea Dvs., neizolată fonic ? De ce să suportați, zilnic, gălăgia consumatorilor din grădinile sau terasele restaurantelor ? Când iți cumperi o casă, de regulă, ți-o cumperi pentru intimitate și te orientezi să nu fii vecin cu firme sau locații de alimentație publică, stadioane, terenuri de sport, magazine comerciale, etc. Firesc că și vecinii restaurantului în cauză vor intimitate și liniște. Și cum spațiul respectiv a avut destinația de locuință, nici eu și nimeni altul de bun simț, dacă ar fi vecin cu această proprietate, n-ar fi de acord cu schimbarea destinației spațiului. Adică, conștient, să-mi creez un stres suplimentar și să-mi distrug intimitatea ? Apropo D-le primar. Nefucționarea fără autorizație, conform Legii 12/1990, art. 1, lit. a) constituie contravenție, iar veniturile încasate, pe ultimele șase luni, se confiscă și se fac venit la bugetul public. Vă rog să sesizați, oficial, ANAF în acest sens pentru a se lua măsurile legale (nu mai procedați aiurea, sancționând contribuabilul prin Corpul de contrl al Primăriei, pentru că veniturile confiscate se contabilizează la bugetul de stat, așa că e corect ca ANAF să aplice sancțiunea pricipală pentru a putea fi aplicată și cea complementară).

mihai constantin a spus: (iulie 20th, 2015 at 15:00 )

Chiar este posibil sa functionezi in orasul Timisoara,fara autorizatie????Este absolut incredibil,inadmisibil,adica pt.unii e muma iar pt.altii-ciuma! Pt.orice activitate independenta,si nu numai,oricit de mica ar fi si cu sediul in fundul curtii,sau intr-o pivnita,,iti trebuie zeci de hirtzoage,in schimb pt.milionari si pt.persoane de alta culoare,totul decurge fara probleme,fara niciun act!!!!Deci se poate si asa,dar daca persoana influenta din vecinatate e deranjata,abia atunci se sparge buba,si cine stie cite sute de cazuri mai sunt in aceeasi situatie….!

Maria a spus: (iulie 20th, 2015 at 16:07 )

Pe cand un control si pe str. Arges nr. 18, la asa-zisul „teatru de familie” Electric Theatre care are in curte o terasa care functioneaza fara autorizatie, zilnic, pana la ora 2.00 a.m.
Se afla intr-un cartier de locuinte, in curtea unui fost imobil de locuit dar nu respecta nici o norma sanitara (nu au grupuri sanitare pentru terasa – berarie, „spectatorii” usurandu-se, dupa beri, pe copacii de pe strada !
Multumim Primariei Timisoara pentru ca au acceptat schimbarea de destinatie in astfel de conditii ! Disciplina in constructii ce face ?! Si ANAF-ul?!

Druckerul din Mehala a spus: (iulie 20th, 2015 at 16:29 )

Daca nu da muzica tare de ce il deranjeaza pe popa ala ?…f,tui , asa-s romanii de ce sa aiba unii mai multi bani ca tine .

emilian a spus: (iulie 20th, 2015 at 17:20 )

aha se pare ca cunoasteti numai latura o.k. a POPASULUI!incearca sa-i cer restituirea unor bani si o sa vezi atunci.!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Incursiune în trecut, pe urmele germanilor în Banat! O interesantă lecţie deschisă la UPT, cu profesorul Anton Sterbling

Banatul multietnic şi istoria sa seculară, sau o nouă incursiune în trecut cu un profesor la catedră. Acesta a fost subiectul unei adevărate lecţii deschise la UPT, unde s-a vorbit despre germanii din această parte de ţară. Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara a găzduit miercuri, 24 aprilie 2024, conferința „Auf den Spuren der...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Incursiune în trecut, pe urmele germanilor în Banat! O interesantă lecţie deschisă la UPT, cu profesorul Anton Sterbling
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Universitatea de Vest din Timișoara a obținut certificatului de acreditare pentru „Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic” constituit în cadrul instituției. Acestă acreditare marchează un pas semnificativ în consolidarea rolului UVT ca pol de inovație în regiune și întărește capacitatea centrului de a oferi servicii de top în domeniile Digital (Economie digitală și tehnologii spațiale), Green (Mediu și eco-tehnologii),...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UVT a obținut acreditarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic
Circul sălii de desfășurare a ședinței de guvern de la Timișoara s-a încheiat, miniștrii care vor participa vor fi înghesuiți în cea mai mare sală care e la sediul Prefecturii Timiș, una de 28 de locuri, Sala Video. Importante pentru regiune sunt două dintre proiectele care vor fi votate, anume cel pentru deschiderea punctului de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul E oficial, miniștrii sosiți la Timișoara vor fi înghesuiți în Sala Video. Două proiecte pentru Timiș, votate la ședința de guvern
Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins cererea depusă de cei de la ARL Cluj, societate deținută de cei de la Strabag, care contestau licitația pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a Centurii Vest Timișoara. Data la care se închidea, inițial, procedura era 29 martie. ARL a depus contestația în ultimul moment, ceea ce...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul Centurii Vest merge înainte, contestația depusă a fost respinsă
Banatul multietnic şi istoria sa seculară, sau o nouă incursiune în trecut cu un profesor la catedră. Acesta a fost subiectul unei adevărate lecţii deschise la UPT, unde s-a vorbit despre germanii din această parte de ţară. Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara a găzduit miercuri, 24 aprilie 2024, conferința „Auf den Spuren der...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Incursiune în trecut, pe urmele germanilor în Banat! O interesantă lecţie deschisă la UPT, cu profesorul Anton Sterbling
În ziua în care Guvernul se întruneşte la Timişoara pentru a da o HG privind noul stadion al oraşului, Druckeria le solicită politicinilor timişoreni să lase la o parte orgoliile şi jocurile politice privind acest obiectiv. Intevenţia vine după mai multe schimburi de replici între preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, şi Alfred Simonis, preşedintele PSD...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Druckeria face apel la politicieni să lase la o parte orgoliile şi jocurile politice în problema stadionului
În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL. Primarul liberal al comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, afirmă că a colaborat foarte bine în Consiliul Local cu cei doi proaspeţi membri PNL. Ionuţ Stănuşoiu susţine că nu doar PNL va deveni mai puternic în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL
Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL a lui Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara, un eveniment ce a avut loc la Iulius Congress Hall. Deși era de așteptat să fie un moment de unitate pentru alianța PSD-PNL, un gest al lui Nicolae Robu a stârnit nemulțumiri printre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale
Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în grafic. Peste trei sferturi din lucrări au fost realizate și investiția este planificată pentru finalizare completă în această vară. Constructorul a montat geamurile de mari dimensiuni. Clădirea are două niveluri, parter și etaj, și include spații unde vor studia aproape...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate
Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei de la Consiliul Județean Timiș a depășit un milion de lei. Sala Multifuncțională din Palatul Administrativ a trecut printr-o importantă modernizare Cu o investiție de peste 1 100.000 lei (TVA inclus), am fost realizate modernizări esențiale pentru a oferi utilizatorilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată
Top