Categories: Ziaristu' de terasă

Cu Maserati-ul la o shaorma

Joi seara, în jur de ora 10 și jumătate. În fața unei shaormerii din Complexul Studențesc, situată la intersecția străzilor Socrates și Aurelianus, apare un ditamai Maserati argintiu înmatriculat în Germania. În fața shaormeriei sugestiv denumite „100% Shawarma” e amenajată o stație de taxi. Acum e aproape goală, doar două taxiuri sunt parcate, iar în spatele lor sunt mai multe locuri libere. După mai multe manevre complicate, limuzina e parcată nu pe locurile libere din spate, ci în fața primului taxi. O bună parte din „bot” intră pe strada Socrates. Dar nu mai contează.

Odată parcată, din mașină iese cu greu o matahală de țigan de vreo 140 spre 150 de kile. E asudat și gâfâie din greu din cauza efortului. Cămașa albă e deschisă până deasupra buricului, lăsând să se vadă două lanțuri probabil din aur. Unul e mai mare și mai gros decât un lanț de motocicletă. „Spectatorii” din fața shaormeriei, nu foarte mulți, studenții fiind în vacanță, au rămas înmărmuriți în fața mașinii într-adevăr splendide. Namila profită de momentul de uimire și intră în fața celor două persoane care stăteau la rând, comandându-și o shaorma. Cu de toate! Se așează cu greu pe un scaun și molfăie cu zgomot mâncarea din mână. Cei din jur se uită ba la mașină, ba la proprietar. Unul mai îndrăzneț îl abordează cu o voce înceată: „Ce faină e! Cât a costat?”. „Mult, foarte mult, că-i făcută la comandă. Nici nu mai știu bine, aproape 200.000”, răspunde balaoacheșul mândru. „Dar merită”, continuă el cu gura plină de ultima îmbucătură de shaorma. Fără să se ridice, mai comandă o shaorma. Cu gura din nou plină, povestește că viața nu e așa ușoară în „Jărmania”, că trebuie să muncească mult pentru fiecare euro. Nimeni nu-l întreabă ce „muncă” prestează, ce calificare sau diplome deține, astfel încât să reușească în câțiva ani să-și ia o asemenea mașină.

Un taximetrist, învingându-și teama, îi atrage atenția că ar putea fi amendat pentru parcarea originală, cu „botul” mașinii intrat pe o altă stradă unde încurcă circulația. „Plătesc amenda, nu-i nicio treabă. Zilele trecute am fost la o nuntă, am trecut toți pe roșu, am plătit amenzi și n-a fost nicio treabă. Plătesc că am de unde”, spune țiganul arătând cu degetul spre borseta burdușită de lângă el. Nici măcar amenda aceea probabil nu o va mai plăti. La câteva zeci de metri, doi polițiști locali (un el și-o ea) se uită cu priviri tâmpe la bolid. Și probabil își fac calcule în gând câte salarii și șpăgi aferente le-ar trebui să-și cumpere măcar o roată de Maserati. La o ditamai ușă nici măcar nu se gândesc…

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

49 de minute ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

2 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

2 ore ago

Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române…

2 ore ago

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

4 ore ago

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

4 ore ago