Din rautate, centura de sud a Timisoarei a ajuns dupa cele de la Vaslui si Giurgiu!

Centura de sud a Timișoara a rămas pe locul al cincilea în Masterplanul General d Transport, aprobat de Comisia Europeană. Primarul Nicolae Robu spune că… răutatea este de vină pentrau această situație și susține, în continuare, că Timișoara a primit 0 lei din partea guvernului.

Centura de sud a Timișoara face parte din MPG de transport aprobat de Comsiia Europeană, dar a rămas, în varianta finală, în urma șoselelor ocolitoare ale orașelor Vaslui, Giurgiu, Sfântu Gheorghe și Bârlad. Primarul Nicolae Robu spune că s-a ajuns aici pentru că n-a avut sprijin din partea social-democraților din Timiș. „Lăsând politicianismele la o parte, ce părere își poate face cineva despre pesediștii locali, mă refer la liderii PSD? Ce părere își poate face orice timișorean despre cei care, în loc să vină alături de mine într-un demers comun în interesul Timișoarei, astfel încât Timișoara să se regăsească pe prima poziție în această listă, au făcut implicit jocul altora și s-au poziționat împotriva intereselor Timișoarei? Iată-ne ajunși cu centura după Vaslui, Giurgiu, Sfântu Gheorghe și Bârlad. Cu tot respectul pentru aceste orașe, nu cred că se poate face comparație între traficul greu al lor și al Timișoarei”, a declarat, vineri, edilul.

Robu are și o explicație pentru poziția în care a fost plasată centura de sud. „Era o prioritate de bun simț. Numai din răutate putea cineva să treaca centura de sud a Timișoarei pe locul 5. Oricât de incompetent sau prost ar fi cineva, nu cred că ar putea să facă o asemenea eroare. Poate fi făcută numai voit, din răutate. Fiind pe poziția a cincea, nu știu când vom ajunge la finanțare. Oamenii așteaptă, dar ei nu știu că un astfel de obiectiv nu este în jurisdicția primăriei, ci a guvernului, prin CNADNR”, susține primarul. Într-un gest pe care l-a mai făcut, Robu a scris apoi, din nou, pe o coală „zero lei”, sumă pe care susține că a primit-o Timișoara de la bugetul de stat. „Din nou trebuie să vin să spun: având în vedere ce s-a mai întâmplat între timp și cu celelalte obiective, am primit 0 lei! Cu excepția a cinci milioane de lei care au fost acordați de la bugetul central pentru spitalul de copii, în decembrie 2014, nu am primit nimic. Asta este realitatea”, a spus Nicolae Robu.

Primarul i-a oferit astfel un răspuns și consilierului social-democrat Daniel Idolu, care a susținut joi că guvernul a alocat sume importante pentru Timișoara, sub formă de cofinanțare pentru diverse proiecte europene. „Nu putem să venim și să pretindem că este bunăvoința guvernului să aloce bani pentru proiectele europene. Când România a aderat la UE, a semnat documente prin care s-a angajat, pentru a fi eligibilă pe diversele programe, să cofinanțeze de la bugetul de stat, cu diverse procente, diverse proiecte. Este un angajament al statului român, pe care niciun guvern nu-l poate încălca. Când spun 0 lei îi informez corect pe timișoreni: mă refer la proiecte care nu sunt în jurisdicția primăriei și pe care guvernul ar trebui să le finanțeze. Asta înseamnă proiecte de tipul centura de sud a Timișoarei, centura de vest, spitalul regional, stadionul, sala polivalentă mare, bazinul de înot olimpic, gara de nord… La astfel de obiective mă refer eu”, a conchis primarul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

27 de minute ago

Trafic închis, în această săptămână, pe strada Răsăritului

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că că pe Str. Răsăritului (tronson cuprins între Str.…

37 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 13 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 13.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

O oră ago

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

11 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

17 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

19 ore ago