DNA, din nou la Primaria Timisoara

Procurorii DNA au ajuns, din nou, la Primăria Timișoara, vineri dimineață, însoțiți de ofițeri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor de la IPJ. Este a patra „descindere” a acestora pe CD Loga 1, ultima dintre ele având loc în luna aprilie. Și de această dată, e vorba tot de aplicarea Legii 112/1995 și de modul în care au fost vândute locuințele aflate sub incidența acestei legi.


Anchetatorii vor ridica alte documente legate de tranzacțiile imobiliare cu imobile restituite în baza în baza Legii 112/1995, efectuate din 1996 încoace. Multe dintre aceste operațiuni s-au făcut ilegal, locuințele fiind vândute, la prețuri mici, unor persoane care, la momentul vânzării, nu erau chiriași, deși legea era foarte clară în acest sens. La Primăria Timișoara însă, comisia de aplicare a Legii 112, din care făceau parte fostul edil-șef Gheorghe Ciuhandu, fostul șef al Direcției de Patrimoniu, Nicușor Miuț, și fostul șef de la ADP, Liviu Barbu, a emis o notă prin care se permitea vânzarea unor astfel de locuințe celor care nu erau chiriași. De acest „cadou” s-au bucurat diverși magistrați, polițiști și avocaţi. La finele lunii aprilie, după 15 ore de percheziții, procurorii DNA au plecat cu un microbuz plin cu documente referitoare la aceste tranzacții. În luna ianuarie, în timpul unei alte percheziții, alte teancuri de documente au fost copiate și trimise către anchetatori. La percheziția din aprilie, procurorii DNA au mers direct la Biroul de Evidență a Patrimoniului, unde angajaților li s-a spus că are loc o percheziție. „Nu se face nicio percheziție, s-a venit punctual pentru ridicarea unor documente suplimentare. Alte detalii nu vă pot da. În ceea ce mă privește, nici nu știu mai mult. Nu au mandat de percheziție, există doar o solicitare de predare a unor documente suplimentare față de ceea ce au ridicat în luna aprilie. În mandatul meu a fost vândută o singură locuință, dar nu de către primărie, ci de către OJCVL”, a declarat, vineri, primarul Nicolae Robu.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

2 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

3 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

4 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

4 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

5 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

5 ore ago