La Lenau ar putea fi reluate lucrarile, totul depinde de o semnatura de la ADR

Lucrările de la reabilitare de la Liceul Lenau sunt oficial suspendate. Totul, până când va fi aprobat proiectul revizuit. Șantierul a fost închis în aprilie, constructorul reclamând grave erori. Primarul Nicolae Robu consideră că lucrarea ar putea fi terminată totuși la timp.

La începutul lunii aprilie, firma Kasdum-GF a oprit lucrările de la Liceul Lenau, invocând greșeli grave în proiect. Printre acestea, un lift pentru persoane cu dizabilități care nu ajunge până la etajul 2, montarea unui parchet care nu există în comerț, dar și prăbușirea unor tavane realizate din trestie și trecute cu vederea în expertiza întocmită de aceeași firmă care a făcut și proiectul. „În mod normal conform legilor din România, toate aceste greșeli constatate de noi ar trebui imputate proiectantului Subcontrol. Cu tact, răbdare și perseverență, subalternii dumneavoastră, în special Aura Junie și subinginer siderurgic, specialitatea turnătorie, Ovidiu Purdea, încearcă să vă convingă – și aproape au reușit – să emiteți o hotărâre de consiliu local, pentru ca timișorenii să suporte, din buzunarele lor, toate aceste greșeli pentru care proiectanții și-au primit banii”, susținea, la vremea respectivă, Ludovic Kasler, administratorul firmei.

Între timp, de pe clădirea liceului au fost coborâte schelele și s-a așternut liniștea. Primarul Nicolae Robu spune că lucrurile ar putea reveni la normal în scurt timp. Totul depinde de o semnătură. „Am dat ordin de suspendare a lucrărilor, așteptăm să vină aprobarea pentru proiectul revizuit, din partea Agenției de Dezvoltare Regională Vest. Proiectul a fost revizuit la aceiași bani (…) Au fost anumite lucruri la care s-a renunțat, altele care trebuie făcute, s-a impus o revizuire a proiectului”, a declarat edilul. Robu e însă optimist și crede că școala ar putea fi gata la termenul asumat prin contract. „Lucrările sunt foarte avansate… sunt condiții să fie gata la timp. Nu e grav că sunt stopate acum, așteptăm în orice moment aprobarea de la ADR, apoi imediat dăm ordin de reluare”, a mai spus primarul. Șantierul ar trebui încheiat în 13 octombrie. Lucrarea costă 6,7 milioane de lei, din care 5,5 milioane, bani europeni.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

2 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

5 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

5 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

7 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

7 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

8 ore ago