Propunerea legislativă privind castrarea chimică, inițiată de senatorul PSD Gabriela Firea-Pandele și alți trei colegi, a fost adoptată tacit de senat. Numai că a intervenit o problemă! Proiectul cu care s-a tot lăudat purtătorul de cuvânt al PSD nu se referă la pedofili și violatori, ci… la încăierați.
E pe bune, nu este nicio glumă la mijloc și asta demonstrează încă o dată ce specimene s-au aciuat în oarlament. Cunoscuta mahalagioaică Gabriela Firea-Pandele și-a făcut mult timp reclamă cu un proiect de lege, potrivit căruia toți violatorii și pedofilii vor fi castrați chimic. În paranteză fie spus, proiectul a fost plagiat de la deputatul PNL (ex-PDL) de Timiș Alin Popoviciu. Alături de trei senatori, Firea-Pandele a propus modificarea Codului Penal prin introducerea unui singur articol: „(1) Persoanelor care au săvârșit fapte prevăzute de legea penală care atentează la inviolabilitatea sexuală a altei persoane, inclusiv a minorilor, de către instanța de judecată li se poate aplica măsura de siguranță castrarea chimică prevăzute de alin. (2)-(4). (2) Castrarea chimică se aplică obligatoriu de către instanța de judecată, ca măsură de siguranță, pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute la art.198 alin (1) și (2), indiferent de pedeapsa aplicată. (3) Castrarea chimică se efectuează de către instituțiile medicale (…)”.
Toate bune și frumoase până aici. Numai că, potrivit curentul.info, articolul invocat din Codul Penal nu se referă la violatori și pedofili, ci la… încăierați. Articolul 198 are următoarea formă: „Încăierarea (1) Participarea la o încăierare între mai multe persoane se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. (2) Dacă în cursul încăierării s-a cauzat o vătămare corporală uneia sau mai multor persoane și nu se cunoaște care dintre participanți a produs urmările, se aplică tuturor pedeapsa închisorii de la unu la 5 ani, cu excepția victimei, care răspunde potrivit alin. (1)”. Și, în afara acestor pedepse, se poate adăuga și castrarea dorită de Firea-Pandele, inclusiv victimei încăierării. Situația a fost sesizată și de Consiliul Legislativ, care a dat aviz negativ, tocmai din cauza acestei imense erori. „În ceea ce privește infracțiunile a căror săvârșire, potrivit proiectului, ar conduce la aplicarea obligatorie a măsurii castrării chimice, semnalăm că trimiterea la art. 198 alin (1) și (2) din Codul Penal trebuie reanalizată, întrucât aceste norme au ca obiect incriminarea încăierării”, se arată în avizul Consiliului Legislativ.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…