Categories: Politicieni

Mare e gradina Senatului! Firea-Pandele vrea sa castreze batausii, nu violatorii!

Propunerea legislativă privind castrarea chimică, inițiată de senatorul PSD Gabriela Firea-Pandele și alți trei colegi, a fost adoptată tacit de senat. Numai că a intervenit o problemă! Proiectul cu care s-a tot lăudat purtătorul de cuvânt al PSD nu se referă la pedofili și violatori, ci… la încăierați.

E pe bune, nu este nicio glumă la mijloc și asta demonstrează încă o dată ce specimene s-au aciuat în oarlament. Cunoscuta mahalagioaică Gabriela Firea-Pandele și-a făcut mult timp reclamă cu un proiect de lege, potrivit căruia toți violatorii și pedofilii vor fi castrați chimic. În paranteză fie spus, proiectul a fost plagiat de la deputatul PNL (ex-PDL) de Timiș Alin Popoviciu. Alături de trei senatori, Firea-Pandele a propus modificarea Codului Penal prin introducerea unui singur articol: „(1) Persoanelor care au săvârșit fapte prevăzute de legea penală care atentează la inviolabilitatea sexuală a altei persoane, inclusiv a minorilor, de către instanța de judecată li se poate aplica măsura de siguranță castrarea chimică prevăzute de alin. (2)-(4). (2) Castrarea chimică se aplică obligatoriu de către instanța de judecată, ca măsură de siguranță, pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute la art.198 alin (1) și (2), indiferent de pedeapsa aplicată. (3) Castrarea chimică se efectuează de către instituțiile medicale (…)”.

Toate bune și frumoase până aici. Numai că, potrivit curentul.info, articolul invocat din Codul Penal nu se referă la violatori și pedofili, ci la… încăierați. Articolul 198 are următoarea formă: „Încăierarea (1) Participarea la o încăierare între mai multe persoane se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. (2) Dacă în cursul încăierării s-a cauzat o vătămare corporală uneia sau mai multor persoane și nu se cunoaște care dintre participanți a produs urmările, se aplică tuturor pedeapsa închisorii de la unu la 5 ani, cu excepția victimei, care răspunde potrivit alin. (1)”. Și, în afara acestor pedepse, se poate adăuga și castrarea dorită de Firea-Pandele, inclusiv victimei încăierării. Situația a fost sesizată și de Consiliul Legislativ, care a dat aviz negativ, tocmai din cauza acestei imense erori. „În ceea ce privește infracțiunile a căror săvârșire, potrivit proiectului, ar conduce la aplicarea obligatorie a măsurii castrării chimice, semnalăm că trimiterea la art. 198 alin (1) și (2) din Codul Penal trebuie reanalizată, întrucât aceste norme au ca obiect incriminarea încăierării”, se arată în avizul Consiliului Legislativ.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

48 de minute ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

O oră ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

4 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

5 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

5 ore ago

Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române…

5 ore ago