Mesaj catre Robu: Vreti o fantana ca sa va satisfaceti orgoliul, dar in 2016 ce-o sa faceti?

Catalogat de primarul Nicolae Robu drept penibil și neavizat să vorbească despre fântâna de două milioane de euro, pentru că „locuiește într-un sat din Caraș-Severin”, Grațian Mihăilescu de la Institutul de Dezvoltare Locală îi bate obrazul edilului. Mai mult, îi atrage atenția că anul viitor s-ar putea să plătească pentru „aroganțele” pe care le face.

La începutul săptămânii trecute, un ONG a cerut Primăriei Timișoara să organizeze discuții cu cetățenii, pentru a vedea dacă o fântână muzicală cu un preț estimat de două milioane de euro este într-adevăr necesară. Grațian Mihăilescu, președintele Institutului de Dezvoltare Locală, susținea că o astfel de fântână este un „kitsch” care nu-și are locul într-un oraș care vrea să devină Capitală Culturală Europeană. Reacția primarului Nicolae Robu s-a lăsat așteptată câteva zile și n-a fost deloc amabilă. „Când aud pe unii vorbind despre kitsch, îmi dau seama cât snobism trebuie să fie în acești oameni (…) Este aceeași atitudine penibilă, descalificantă, ăștia sunt termenii, care a fost și vizavi de palmieri. (…) Ce mă miră pe mine este următorul lucru: apare un personaj despre care nu se știe ce a făcut în viața lui… Cel care a făcut Institutul de Dezvoltare Locală (Grațian Mihăilescu – n.r.) A făcut ceva în viața lui, ca să fie o voce cu autoritate? Este un institut cu sediul în Reșița, iar cetățeanul locuiește într-un sat din Caraș-Severin și ne dă lecții despre ce să facem în Timișoara”, spunea edilul.

„Personajul” a reacționat și el, uimit de cuvintele primarului Timișoarei. „Nu mă așteptam de la un cadru didactic și de la o persoană care conduce un oraș european să aibă un asemenea discurs public. Cum puteți declara despre un bănățean care a trăit opt ani în Timișoara, a absolvit o facultate în Timișoara și plăteste taxe la primăria din Timișoara ca urmare a businessului pe care îl are acolo că este un om de la țară, care trăiește într-un sat?”, spune Grațian Mihăilescu. Acesta susține că ONG-ul său nu este chiar atât de necunoscut în Primăria Timișoara. „Încerc de opt ani să deschidă un birou la Bruxelles, pentru zona Banat, pentru atragerea de proiecte și parteneriate pentru comunitatea din Banat. În 2008 am propus acest proiect administrației și nu s-a realizat. În 2012, când am venit cu o propunere asemănătoare către Primăria Timișoara, nu ați avut timp să vă întâlniți cu mine, fiind primit de consilierii dumneavoastră. M-am întâlnit de nenumărate ori cu ei și tot timpul mi-au spus că este un proiect bun, care se va realiza, și că la următoarea întâlnire veți veni și dumneavoastră. Am rămas doar cu promisiunea!”, afirmă Mihăilescu.

Inițiatorul IDL îi atrage atenția edilului că luptele pe care le duce pe Facebook cu timișorenii care îl contestă s-ar putea să-l coste. „Puterea nu e în mâna dumneavoastră, e în mâna timișorenilor care v-au votat. Dacă nu-i ascultați, riscați să vă sancționeze la alegerile din 2016. Acum puteți să ștergeți mesajele de pe Facebook, puteți face o fântână de două milioane de euro doar pentru a vă satisface orgoliul, dar în 2016 ce o să faceți?”, spune Grațian Mihăilescu. Acesta se autodeclară „incapabil și venitură” și conchide: „Sunt o personulitate care își exprimă mâhnirea față de un proiect kitschos și față de modul dumneavoastră de a conduce Timișoara. O personulitate și venitură, bursier al Universității de Vest și al Comisiei Europene, ce a studiat și lucrat în Germania, Belgia, Ungaria și Italia”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

UVT a obținut acreditarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic

Universitatea de Vest din Timișoara a obținut certificatului de acreditare pentru „Centrul de Inovare și…

7 minute ago

E oficial, miniștrii sosiți la Timișoara vor fi înghesuiți în Sala Video. Două proiecte pentru Timiș, votate la ședința de guvern

Circul sălii de desfășurare a ședinței de guvern de la Timișoara s-a încheiat, miniștrii care…

11 minute ago

Proiectul Centurii Vest merge înainte, contestația depusă a fost respinsă

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins cererea depusă de cei de la ARL Cluj,…

52 de minute ago

Întreruperi programate la furnizarea apei spre sfârşitul acestei săptămâni în judeţul Timiş

Vineri, 26 aprilie, între orele 10-12 vor avea loc lucrări la Stația de Tratare a…

52 de minute ago

Incursiune în trecut, pe urmele germanilor în Banat! O interesantă lecţie deschisă la UPT, cu profesorul Anton Sterbling

Banatul multietnic şi istoria sa seculară, sau o nouă incursiune în trecut cu un profesor…

O oră ago

Druckeria face apel la politicieni să lase la o parte orgoliile şi jocurile politice în problema stadionului

În ziua în care Guvernul se întruneşte la Timişoara pentru a da o HG privind…

2 ore ago