Categories: EconomicUltima ora

Popa’s: Nu pot crea din cauza galagiei de la Casa Bunicii! 18 masuratori il contrazic

Ștefan Popa Popa’s recunoaște că restaurantul Casa Bunicii îi provoacă disconfort! Artistul spune că nu poți să ai pretenții ca „mâncătorii de ciorbă” să înțeleagă ce e arta. Proprietarul restaurantului îi transmite, politicos, că toate cele 18 (!!) măsurători de sunet cerute de o instanță au ieșit bine și susține că Popa’s a pierdut deja un proces.

Restaurantul Casa Bunicii a primit decizie de suspendare temporară a activității, deoarece nu are autorizație de funcționare de la primărie. Nici n-o poate primi momentan, deoarece, așa cum recunosc proprietarii lui, clădirea în care stau cu chirie este spațiu de locuit. Pentru schimbarea destinației este nevoie de acordul vecinilor, dar unul dintre ei se împotrivește. Situația a iscat discuții pe rețelele de socializare, unii clienți ai Casei Bunicii spunând că vecinul cu pricina este faimosul caricaturist Ștefan Popa Popa’s. Deși proprietarul restaurantului susținea, într-un drept la replică adresat redacției deBanat.ro, că nu e vorba despre celebrul artist, chiar Popa’s îl contrazice!

Am spus mereu că în ţara asta 80% din oameni sunt imbecilizaţi, 20% sunt normali. Ce poate fi mai evident decât faptul că pentru unii e mai importantă păpica, nu dreptul unui om de a avea linişte? Nu mai vorbim de faptul că Popa’s e unul singur în lumea asta, restaurante găseşti la tot pasul. Atelierele mele sunt în zona unde se află şi terasa de la Casa Bunicii. Nu am nimic cu activitatea din partea interioară a restaurantului, dar pe terasă s-a amenajat o grădiniţă, iar sâmbătă şi duminică este o gălăgie de nedescris. Cum pot să creez în aceste condiţii?”, afirmă Popa’s. El susține că știa că restaurantul nu are autorizație, dar nu a făcut niciodată vreo sesizare. „Dacă eram de rea-intenţie, făceam plângeri până îl închideau. Ei m-au dat pe mine în judecată, fiindcă nu am vrut să semnez pentru schimbarea destinaţiei spaţiului de locuit… Unii spun că dacă nu îmi place, să mă mut. Să mă mut pentru că aşa vor ei? Sunt pe proprietatea mea, nu în chirie, cum este restaurantul. Sunt proprietar de ani de zile şi era linişte. Dar ce poţi să ceri de la comentatorii mâncători de ciorbe, cei de pe Facebook, care îşi urmăresc doar propriul interes?”, a mai spus Popa’s.

Radu Ianăș, proprietarul Casei Bunicii, e uimit de reacția artistului. „Regretăm că domnul Popa a ales să dea această turnură lucrurilor, întrucât mereu am evitat situațiile ce pot duce la jigniri. Printre clienții noștri «mâncători de ciorbă» se numără și oameni simpli, dar și mari personalități ale orașului nostru, ale țării noastre, dar și de peste hotare (…) Noi nu l-am dat în judecată, ci am încercat și vom încerca mereu să ne înțelegem cu dânsul. Dl Popa a fost dat în judecată de proprietarul imobilului închiriat de noi, sub acuzația de abuz de drept prevăzută de Codul Civil. La cererea instanței s-au realizat nu mai puțin de 18 măsurători de sunet, la Casa Bunicii în curte, dar și la dl. Popa în curte, și toate au rezultate bune (…) Din câte cunoaștem, proprietarul a câștigat procesul, însă sentința nu este încă definitivă”, ne-a declarat Ianăș.

Acesta susține, în plus, că zona în care funcționează Casa Bunicii 1 nu este una rezidențială, aducând în sprijinul afirmațiilor sale o imagine din satelit, în care spațiile comerciale sunt marcate cu galben, iar cele publice de mare trafic – școală, biserică, loc de joacă – sunt trecute cu albastru. Punctul verde este casa lui Ștefan Popa Popa’s. „Toate acestea există dinaintea venirii noastre în acea zonă. De-a lungul anilor am propus în nenumărate rânduri soluții în favoarea domnului Popa: supraînălțarea gardului dintre noi sau chiar renunțarea la majoritatea activităților ce implică copii. Toate acestea, pentru a-și da acordul de schimbare a destinației spatiului”, a mai spus Radu Ianăș.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

2 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

3 ore ago

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

4 ore ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

7 ore ago

Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”

Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă…

7 ore ago

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială…

7 ore ago