Categories: Primăria Timişoara

S-a decis: toate terasele din Timisoara vor fi deschise pana la ora 1

În ciuda împotrivirii categorice a mai multor timișoreni care locuiesc în Piața Victoriei, exprimate foarte vocal în timpul plenului de vineri, consilierii locali au decis prelungirea programului teraselor! Și nu doar în centrul orașului, așa cum prevedea proiectul inițial, ci peste tot!

Până acum, terasele din Piața Victoriei, din Complexul Studențesc, dar și de pe malul Begăi puteau rămâne deschise cel târziu la miezul nopții. Primăria a decis să le ofere comercianților o gură de oxygen și să prelungească orarul de funcționare. „Având în vedere intensificarea activităţilor comerciale – alimentaţie publică în perioada estivală şi ca urmare a interesului manifestat de către operatorii care desfăşoară activităţi de comerţ stradal – alimentaţie publică pe terase sezoniere (…) se aprobă modificarea Regulamentului privind condițiile de desfășurare a activităților de comerț stradal – terase sezoniere (…) care va avea următorul conţinut: «În perioada 1 iunie – 30 septembrie, orarul de funcționare al teraselor va fi: În cartierul Cetate, Piața Victoriei, Piața Traian, Piata Unirii, Complexul Studențesc, Canal Bega: până la ora 1”, se precizează în proiectul de hotărâre.

Proiectul a stârnit însă nemulțumirea mai multor timișoreni care locuiesc în Piața Victoriei. Oamenii au venit la plen și și-au spus punctul de vedere. „Piața Victoriei este o zonă rezidenţială, sunt locuinţe, credem că prelungirea orarului noi nu este un lucru bun pentru noi. Orarul şi așa nu este respectat nici acum, nu garantăm că se asigură condiții de linişte, se pune muzică, e o gălăgie mai mare nu întotdeauna. Și aşa încep clopotele să te trezească şi din morţi…”, a spus Maria Țenchea, care locuiește la numărul 8. „Deși este vorba de centru, mi se pare o propunere foarte vulgară pentru oraşul nostru… Programul se va duce până la 2. Ar trebui să se țină cont de bunul simţ şi de regulile de convieţuire în societate. Primăria nu trebuie să reprezinte interesele unor patroni, ci ale cetăţenilor”, a completat o altă timișoreancă.

„Vă asigurăm de tot respectul nostru, dar vă rog să înţelegeţi că, în această perioadă, cetăţenii Timişoarei au nevoie să se relaxeze. Nu este permis să se pună muzică. După ştiinţa mea, în afară de terasa Lloyd, nimeni nu pune muzică. Eu vin seara în piață, pe la ora 23, şi ştiu că nu e gălăgie. Timişoara trebuie să fie un loc în care turiştii să se simtă bine. Eu susţin această propunere şi mi-o asum. Vom lua măsuri ca prelungirea de program să se facă fără muzică şi fără depăşirea programului”, le-a transmis primarul Nicolae Robu nemulțumiților. Proiectul a trecut, dar nu înainte de un amendament care elimină discriminările în ceea ce privește zonele în care se aflau terasele. Inițial, prelungirea de orar se referea doar la terasele din terasele din Piața Victoriei, din Complexul Studențesc, dar și de pe malul Begăi. Consilierii au decis însă ca toate terasele din Timișoara, indiferent unde se află, să fie deschise până la ora 1, în intervalul 1 iunie – 30 septembrie. În afara acestei perioade, ele vor putea funcționa până la miezul nopții, iar Poliția Locală îi va amenda pe cei care nu se conformează programului de funcționare.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

România are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

57 de minute ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

2 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

7 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

8 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

15 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

18 ore ago