Categories: Social

Gest infiorator de cruzime la Topolovatu Mare! Un barbat a omorat in bataie un catel

Deși problema câinilor comunitari este una care trebuie rezolvată, acest lucru nu le dă dreptul unor persoane să recurgă la gesturi îngrozitoare de cruzime. O astfel de situație a fost semnalată la Topolovățu Mare, unde un tânăr a lovit cu bestialitate o cățelușă care dormea pe stradă. Mai mulți martori au luat animalul plin de sânge și l-au transportat la o clinică veterinară. Din păcate, cățelul a murit.

Un bărbat din Topolovățu Mare, în vârstă de 27 de ani, a recurs la un gest barbar nemulțumit de faptul că în apropierea casei sale dormea un pui de câine, în vârstă de doar patru luni. Tânărul a pus mâna pe un par și a început să lovească animalul adormit. Mai mulți martori au povestit că acesta era foarte cuminte și nu deranja sătenii. Împotriva bărbatului s-a depus o plângere penală la secția de poliție. „Cruzimea și bestialitatea cu care a lovit un cățel fără apărare ne-au șocat deoarece în toată atitudinea lui s-a văzut clar dorința de a ucide. Nu a avut un acces de furie. Calm și hotărât, a ieșit din curte, s-a îndreptat spre cățelușa care dormea și i-a aplicat mai multe lovituri care s-au dovedit a fi mortale. S-a reîntors în curte, s-a spălat de sângele animalului și a revenit cu bâta în mână ca să termine ceea ce a început. În acel moment, eu și soția mea am reușit să intervenim. La modul cum s-a comportat și cum a ieșit din curte înarmat cu o bâta, cu scopul clar de a lovi, putea fi victima chiar o ființă umană” a declarat persoana care a luat atitudine.

La incidentul teribil au participat și alți martori. „Deşi sunt încă în stare de şoc, urletul groaznic de durere al cățelului îl am încă viu în memorie. Am încredere că Poliția si Justiția își vor face datoria, iar astfel vor fi descurajate toate persoanele care cred că pot lovi sau omorî un animal după bunul plac, din dorința de a ucide sau pentru simplul lor divertisment. Vom continua toate demersurile pentru ca agresorul să plătească pentru tot ce a făcut”, a continuat unul dintre martorii agresiunii.

Deși medii au încercat să-i salveze viața, cățelușa a murit. Atunci când a ajuns la spital, animalul era în comă de gradul patru și avea mai multe leziuni pe corp. La 36 de ore de la internare, medicii au fost nevoiți să eutanasieze câinele. „Lovirea și maltratarea unui animal este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea. Prea puţini însă ştiu asta. Nu putem însă ignora astfel de cazuri. Trebuie să luăm atitudine, să sesizăm poliția și să o sprijinim în ancheta, pentru ca astfel de agresori să ajungă la închisoare. Orice fel de violență este inacceptabilă și trebuie pedepsită, fie că vorbim de un om sau de un animal. Pet Hope Timișoara va acorda pro bono toată asistența juridică necesară pentru soluționarea cazului și condamnarea agresorului” au spus avocaţii Asociației Pet Hope Timișoara. Conform reprezentanților Pet Hope Timișoara, agresorul se numește este Ioan Doru Berzescu.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

25 de minute ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropoliul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

37 de minute ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

8 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

11 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

11 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

14 ore ago