Categories: Prefectura Timiş

Vin vremuri fierbinti: Timisul ar putea ajunge sub cod rosu!

Județul Timiș se va afla sub cod portocaliu în următoarele două zile, dar reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie susțin că există posibilitatea ca avertizarea să se transforme în cod roșu. Autoritățile spun că sunt pregătite să facă față valului de căldură.

Prefecții au fost convocați, luni, la o videoconferință cu premierul interimar Gabriel Oprea, pentru a discuta despre măsurile care trebuie luate în timpul caniculei. În Timiș, Satu Mare, Arad și Bihor există deja un cod galben, care se va transforma în portocaliu de marți, iar de joi se va extinde în 17 județe. „Vă rog să vă asigurați că există stocuri de medicamente, iar în spitale există destulă apă. (…) Principala preocupare o reprezintă persoanele cu un risc ridicat în perioada de caniculă, respectiv copii, bolnavi cronici și persoanele în vârstă. Vă rog să vă asigurați că sunt protejate persoanele din centrele de vârstnici, dar și copiii din centrele de plasament”, a solicitat Gabriel Oprea. Prefecților li s-a cerut să discute și cu reprezentanții mediului privat, astfel încât, în cazuri extreme, cetățenii să aibă acces la spații climatizate.

Veștile de la meteorologi nu sunt foarte bune. Ion Sandu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat că e posibil să fie emise și coduri roșii. „Nu excludem ca în județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare să fie emis cod roșu pe parcursul zilei de miercuri. Miercuri noaptea vor fi cu siguranță avertizări de descărcări electrice și furturi puternice. România va traversa o perioadă scurtă de coduri portocalii și roșii de temperaturi extreme”, a declarat Sandu. Prefectul Eugen Dogariu susține că Timișul este pregătit să facă față perioadei de caniculă. „S-au luat măsurile necesare atât de către ISU Banat, cât și de Direcția de Sănătate Publică. Se fac verificări pentru a constata dacă există materiale medicale necesare în spitale, dacă există surse alternative de energie funcționabile, în așa fel încât să nu avem probleme în ceea ce înseamnă acordarea de ajutor medical. De asemenea, se urmărește rezerva de apă (n.r. – o rezervă de aproximativ 6.000 de litri disponibili). Există și punctele de prim ajutor din Timișoara și din Lugoj. Toate instituțiile care au sarcini în această perioadă pun în aplicare planul de măsuri”, a concluzionat Dogariu.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago