Categories: Primăria Timişoara

Ca sa arate a gradina vieneza, Parcul Central are nevoie de 3,3 milioane de euro, labirint si foisoare

Reabilitarea Parcului Scudier va costa 3,3 milioane de euro, iar lucrările ar trebui să dureze 12 luni. Asta rezultă din documentația aprobată, fără mare tam-tam, în ultimul plen al CL. Urmează proiectul propriu-zis și, apoi, execuția, care va începe, probabil, anul viitor.

În ultimul plen al CL, consilierii au votat, în mare liniște și mare viteză, un proiect care prevede aprobarea „«D.A.L.I.» pentru obiectivul de investiții «Modernizarea Parcului Scudier (Central)» în Municipiul Timișoara”. D.A.L.I., documentația de avizare a lucrărilor de intervenții, a fost întocmită de SC Green City Andliv SRL, societate care va realiza și proiectul tehnic, conform contractului pe care îl are cu municipalitatea. Refacerea Parcului Scudier ar urma să coste 14.8 milioane de lei, cu sursă de finanțare, în principiu, bugetul local. În acești bani intră reabilitarea a peste 11.600 de metri pătrați de alei și platforme, a jardinierelor, a coloanelor de intrare în parc, în partea dinspre Catedrală, și a zonei șahiștilor, reconstrucția treptelor de acces, construirea unui sistem de irigare, refacerea infrastructurii, cu înlocuirea branșamentelor de apă și a conductelor, cumpărarea de arbori, plante perene, trandafiri, gard viu, gazon și mobilier. Ar urma să fie achiziționate, astfel, 110 coșuri de gunoi, 66 pergole, 134 bănci, 56 scaune și două rastele de biciclete.

„Conceptul de modernizare propune armonizarea stilului peisager al fondului general a amenajării existente cu accente în stil geometric clasic, în acest sens se vor degaja peluzele și se va înființa o pată de vegetație de mică înălțime, iar aerisirea spațială sub coronamentul arborilor se va realiza prin tăieri de egalare. De asemenea, se vor crea noi centre de interes ca foișorul de muzică, gradene verzi, labirint”, se precizează în referatul care însoțește hotărârea de consiliu local. În noiembrie 2013, primăria voia să știe dacă timișorenii preferă parc vienez sau grădină englezească în acest parc. După două săptămâni au fost adunat 2.195 voturi, din care 1.518 au mers pe varianta vieneză. Deși reprezentanții primăriei promiteau, la vremea respectivă, și o dezbatere publică pe tema reabilitării parcului, la care să participe și specialiști independenți, aceasta n-a mai avut loc. După realizarea proiectului tehnic, urmează lansarea licitației pentru execuție. Suma propusă pentru această lucrare este doar puțin mai mică decât cea cheltuită pentru reabilitarea Parcului Copiilor și a Parcului Rozelor. Împreună, acestea au costat 3.5 milioane de euro, din care un milion, pentru Parcul Rozelor, a venit din fonduri europene.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Domionic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

30 de minute ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

2 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

3 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

3 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

4 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

4 ore ago