Categories: Primăria Timişoara

Alei ca-n palma in parcul Catedralei: s-a terminat oficial asfaltarea / FOTO

Nu cu dale, așa cum părea la început, dar măcar nu-ți mai rupi picioarele în timpul unei plimbări! Primăria a finalizat reabilitarea aleilor din parcul din spatele Catedralei Mitropolitane. A durat aproximativ trei luni, lucrarea fiind inițiată după ce primarul Nicolae Robu s-a plimbat prin parc și a constatat că aleile sunt… praf.

Amatorii de plimbări constataseră deja, pe propriile picioare, că aleile parcului din spatele Catedralei Mitropolitane arătau ca după bombardament. Deși parcul e la doi pași de primărie, angajații municipalității nu au avut, probabil, timp de plimbare, ca să vadă și ei acest lucru. A trecut însă prin parc primarul Nicolae Robu, așa că s-a decis refacerea aleilor. „Nu știu de când nu s-au schimbat dalele acolo, dar întâmplător le-am văzut personal. Când le-am văzut, le-am zis să treacă la treabă imediat. SDM face intervenții, pentru că nu putem lăsa lucrurile așa. Nu vrem să ne lăsăm așa, de râsul lumii”, spunea, în luna mai, Robu. Edilul nu putea estima, la vremea respectivă, cât va dura lucrarea. Conform reprezentanților municipalității, ea s-a încheiat oficial vineri după-amiază, la trei luni de când a început. S-a renunțat, în cele din urmă, la dale, astfel că aleile sunt acum asfaltate. Parcul din spatele Catedralei Mitropolitane este unul dintre puținele parcuri mari entru care primăria nu are, cel puțin în acest moment, vreun plan de modernizare. Parcul Justiției a intrat deja în lucru, pentru Parcul Central este în lucru documentația care va stabili cum se va transforma el în grădină vieneză, iar în Parcul Pădurice se lucrează de câteva luni, la final urmând ca aici să fie un lac cu nuferi, grădini italiene, grecești sau englezești, dar și o… stâncărie.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago