Categories: Social

Avertisment cu topoare vizavi de prefectura! Un clan de romi vrea sa puna mana pe inca o cladire

O nouă situație incredibilă, dar cu repetiție, în centrul Timișoara: proprietarii unor garaje situate în curtea unui imobil aflat lângă prefectură sunt amenințați de vecinii romi! Oamenii nu au acceptat ofertele țiganilor care voiau să cumpere, așa că acum sunt supuși unui întreg arsenal de intimidări.

Garajele sunt situate în curtea imobilului de pe Bd. Revoluției, la nr. 14, și au fost vizate de romi de îndată ce s-au mutat în clădire. Proprietarii celor șapte garaje au primit o ofertă de 500 de euro pe bucată, dar au refuzat. Asta i-a costat liniștea și siguranța în propria curte. În scurt timp au apărut și intimidările. La unele garaje au fost lovite cu topoare porțile, iar în altele au fost distruse unele bunuri. Oamenii sunt cu nervii la pământ, pentru că țiganii au început să-și pună în practică binecunoscutul arsenal de intimidări. „Suntem amenințați fizic. Au stropit mașini, copiii dau cu apă pe geam de la etaj. E foarte urât. Ne e frică pe stradă. (…) Unul dintre ei ne-a amenințat că dacă o zgârietură are mașina lui o să plătim. Logic că nu o să mă pun să le sparg mașina. Toți avem acte pentru aceste garaje. Pur și simplu ne e frică să ieșim… La noi e și mai grav, pentru că suntem chiar în fața prefecturii”, spune unul dintre proprietarii de garaje.

S-a ajuns chiar și la agresiuni fizice. A fost chemată poliția, dar oamenii legii nu au reușit să îmbunătățească situația. Scena de acum câteva săptămâni a fost urmărită de mai mulți martori, dar rămâne de văzut dacă aceștia vor depune mărturie. „Am fost sunat de un vecin când eram în concediu. Mi-a zis că s-au spart garajele. Mi s-a spus că ar fi fapta acelor persoane de etnie romă care de curând s-au mutat în zonă. Mi-au spart ușa de la garaj, au dat cu ranga în ea, au distrus lacătul. Era plin de cioburi înăuntru, dar nu au furat nimic. (…) Am fost la secția de poliție, mi s-a dat un număr de înregistrare… asta e. Mi-au zis polițiștii că oricum mai multe decât o amendă nu pot să le dea. Am înțeles că o să se mai facă niște cercetări”, a declarat unul dintre proprietarii garajelor. Acum, vecinii cei „colorați” le-au transmis oamenilor că au de gând să blocheze poarta de la intrare, astfel încât, dacă nu le pot cumpăra, cele șapte garaje să nu mai poată fi folosite de nimeni.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

9 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

10 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

15 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

16 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

16 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

18 ore ago