Categories: Primăria Timişoara

Doua firme vor totusi sa vanda vaporase primariei!

A doua oară a fost mai bine, cel puțin teoretic! La cea de-a doua licitație pentru cumpărarea de vaporetto, organizată de municipalitate, s-au prezentat două firme interesate. PMT pune la bătaie 3,1 milioane de euro pentru șapte vaporașe.

De la începutul anului, Primăria Timişoara încearcă să cumpere şapte vaporaşe destinate transportului public pe canalul Bega. Acesta ar trebui să fie funcțional după finalizarea proiectului pe fonduri europene de reabilitare a malurilor. Prima licitație a avut la începutul anului, dar nu s-a prezentat niciun ofertant. Primăria oferea, la vremea respectivă, un milion de euro, sumă considerată ulterior prea mică pentru vaporașe cu specificațiile tehnice solicitate. În luna aprilie, consilierii locali au aprobat majorarea bugetului la 11,13 milioane de lei, fără TVA, iar la finele lunii mai a fost relansată licitaţia propriu-zisă. „Toţi parametrii au rămas ca la prima licitaţie, numai suma pusă la bătaie este mai mare şi perioada de livrare a fost extinsă. Atâta este plafonul, întotdeauna în competiţie preţul scade”, spunea, în iunie, primarul Nicolae Robu. Termenul de depunere a ofertelor a fost 4 august. „Au fost depuse două oferte din partea operatorilor economici interesați. În perioada următoare, acestea vor fi analizate din punct de vedere al criteriilor de calificare. Procedura de achiziție este licitația deschisă și prevede livrarea, lansarea la apă și punerea în funcțiune a șapte vaporetto”, spune viceprimarul Dan Diaconu. Cele două firme sunt din Galați și din București. Vaporașele ar trebui livrate în șase luni de la semnarea contractului, dar când vor putea circula efectiv e o altă discuție.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

8 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

9 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

9 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

10 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

11 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

12 ore ago