Primaria va plati peste 300.000 de euro chirie catre Bancpost, fiindca nu mai are loc in birouri

Primăria Timișoara închiriază, pentru viitorii cinci ani, aproape 1.000 metri pătrați spațiu de birouri, în clădirea băncii care funcționează chiar lângă Direcția Fiscală. Consilierii locali au aprobat acest contract în ultimul plen ordinar.

În ultimul plen ordinar de dinainte de vacanță, consilierii locali au votat un „proiect de hotarare privind închirierea unui spațiu de birouri în clădirea Bancpost SA din Timișoara, Bd. Mihai Eminescu”. Fără prea multe discuții și explicații, aleșii au fost de acord ca municipalitatea să închirieze aproape 1.000 de metri pătrați, dispuși pe două etaje, în imobilul băncii private. Conform referatului care însoțește proiectul, Direcția Fiscală, Direcția de Comunicare și Direcția Tehnică sunt cele care au solicitat mutarea unor birouri în respectivul spațiu. Practic, primăria va închiria 536,27 mp la etajul al treilea și 388 mp la etajul al patrulea și va plăti, pentru cei 924 mp, în fiecare lună, fix 5.083,48 euro. Contractul între cele două părți urmează să fie încheiat pe o durată de cinci ani. „În momentul de față, primăria este supraaglomerată. Diverse birouri și compartimente funcționează în Primăria Veche sau în alte spații, pentru că nu au loc în clădirea principală”, explică viceprimarul Dan Diaconu necesitatea unui astfel de contract. Practic, în spațiile închiriate vor fi mutați toți angajații PMT care lucrează acum în alte sedii, inclusiv cei din Primăria Veche. „Toate spațiile care vor fi eliberate prin această mutare vor fi închiriate. Rentabilizăm puţin şi aducem toţi angajaţii împreună. Primăria Veche va intra în reparații, vor fi refăcute faţada şi acoperişul. De asemenea, clădirea care ne aparține, de pe strada Vasile Alecsandri, cea cu graffiti, va fi supraetajată şi renovată, astfel că vom avea de spaţii de închiriat şi acolo”, spune city managerul Sorin Drăgoi. La un simplu calcul, se poate constata că PMT va plăti către Bancpost, pe perioada de valabilitate a contractului, aproape 305.000 euro.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare

Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de…

49 de minute ago

Surori rătăcite în Timişoara, ajutate de poliţiştii locali să-şi regăsească mama

Peripeţii cu final fericit, dar şi cu câteva semne de întrebare în ceea ce priveşte…

O oră ago

USR Timiş: Cu mare cinism, PSD oferă timișorenilor daruri din banii lor

Culmea cinismului este să furi banii timișorenilor după care să le promiți daruri din banii…

O oră ago

Universitatea de Vară revine cu o nouă ediție a Școlii de Vară. Elevii vor afla cum e să fii student

Elevii interesați să vadă cum e viața de studenți pot participa și în acest an…

2 ore ago

Proiectele noului stadion, al Institutului Oncologic și cel al PTF Beba Veche au fost aprobate in ședința de guvern de la Timișoara

Sediul Prefecturii Timiș găzduiește de la această oră ședința Guvernului României. În frunte cu primul…

3 ore ago

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu…

4 ore ago