Categories: Primăria Timişoara

Primaria vrea sa stie cat de groaza va e sa mergeti cu tramvaiul si daca vreti linii de noapte

Cât de confortabil vă simțiți în timp ce mergeți cu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul? Ce vă place la transportul în comun în Timișoara? Ce vă scoate din minți? Ați vrea să existe linii de noapte? La toate aceste întrebări vrea să afle răspunsuri Primăria Timișoara, care a lansat un sondaj online.

Până la 1 septembrie, timișorenii care folosesc transportul în comun sunt invitați să acorde cinci minute din timpul lor pentru a răspunde întrebărilor unui sondaj inițiat de primărie. Reprezentanții municipalității vor să știe, printre altele, ce cred călătorii despre introducerea unor mijloace de transport pe timpul nopţii, însă numărul de respondenţi trebuie să fie îndeajuns de mare pentru a putea fi luată și o decizie în acest sens. „Până la finalul anului 2015, în cadrul municipiului Timișoara și al Polului de Creștere Timișoara se desfășoară un amplu proiect de strângere de date și informații cu privire la toate tipurile de transport în vederea realizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, studiu impus de Uniunea Europeană și necesar accesării de fonduri europene în perioada 2014 – 2020. Una dintre chestiunile abordate este cea referitoare la calitatea transportului public din capitala Banatului”, transmit reprezentanții PMT.

RATT deține autobuze mici și cu burduf, dar și troleibuze moderne, însă orice călătorie cu tramvaiul este adevărată aventură. Garniturile au peste 40 de ani, nu au aer condiționat, iar vara aerul este irespirabil. De o săptămână, pe linia 6 circulă cele două tramvaie modernizate, pentru suma de 480.000 de euro, fără TVA, bucata, la uzinele de la Arad și Pașcani. În următorii trei ani, în Timișoara ar trebui să circule 30 de garnituri modernizare. Primăria ar putea cumpăra și tramvaie noi, dacă o astfel de achiziție este eligibilă pe fonduri europene. Chestionarul privind calitatea transportului public în Timișoara poate fi găsit aici și este disponibil până la 1 septembrie. Primarul Nicolae Robu voia, la un moment dat, să introducă gratuitate generală pe transportul în comun, dar a renunțat între timp la idee.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

7 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

7 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

10 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

11 ore ago

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

13 ore ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

15 ore ago