Punct ochit, punct lovit! Gura de oxigen pentru Poli

Dan Alexa şi-a fixat ca obiectiv să nu piardă jocul din deplasarea de la Târgu-Mureş, după două înfrângeri consecutive. Faţă de alte jocuri în care Poli şi-a dominat adversarii, cu ASA Târgu Mureş. timişorenii nu au mai fost superiori când vine vorba despre posesie, dar au fost mai pragmatici şi mai norocoşi, reuşind un 0-0 muncit.

Chiar dacă ardelenii au avut mai multe atacuri, marile ocazii de gol le-au avut timişorenii în repriza a doua, dar Bărbuţ şi Zicu au irosit cu seninătate ocazii excelente în urma unor contraatacuri tăioase. Dacă ghinionul din alte jocuri s-ar fi contabilizat în mai mult noroc, Poli putea pleca de la Târgu-Mureş cu trei puncte. Dan Alexa s-a ţinut de cuvânt şi a făcut mai multe modificări în primul „11” pentru jocul cu ASA Târgu Mureş. Belu şi Cânu, ambii cu greşeli decisive în jocul pierdut cu Astra Ploieşti, nu au luat loc nici măcar pe banca de rezerve. Pentru Poli a debutat Artean, iar bulgarul Sarmov a intrat în premieră titular.

Prima jumătate a jocului se putea transforma într-un coşmar pentru Poli. ASA Târgu Mureş a dominat la toate capitolele, în timp ce timişorenii au preferat să se apere în toată această perioadă. Rând pe rând, poarta neamţului Kirschstein a fost serios ameninţată de Jazic, Golanski, Pedro sau Mureşan. De fiecare dată, intervenţile lui Kirschstein au fost bune sau a fost salvat de Scutaru, acesta respingând şuturile lui Golanski şi Mureşan. Punctul nevralgic al timişorenilor a fost la mijlocul terenului, unde Sarmov, Popescu şi Artean au făcut figuraţie, poate şi din cauza lipsei omogenităţii. Doar norocul a făcut ca ardelenii să nu deschidă scorul după asediul din primele 30 de minute. Cu niciun şut pe spaţiul porţii, trupa lui Dan Alexa a mai liniştit jocul după minutul 30 şi a reuşit să încheie prima repriză la egalitate. Aşa cum ne-a obişnuit, Alexa a făcut o schimbare în prima repriză, introducându-l pe vitezistul Bărbuţ în locul staticului Hernandez.

Repriza secundă a fost mai plictisitoare. Cu jucătorii lui ASA Târgu-Mureş mai obosiţi, fundaşii lui Poli s-au apărat mai bine, iar ocaziile la poarta lui Kirschstein nu au mai fost la fel de periculoase. În atac, Poli ar fi putut profita pe un contraatac care i-a avut în prim-plan pe Goga şi Bărbuţ, dar ultimul nu a reuşit să trimită mingea pe spaţiul porţii adverse, în ciuda pasei bune de la decarul timişorean. Atacantul de buzunar a fost imitat de mai experimentatul Zicu, în minutul 88, după ce a primit o pasă ideeală de la Alex Popovici, jucător intrat în partea a doua. Până la urmă, Poli a obţinut prima repriză în acest sezon şi o aşteaptă o confruntare extrem de grea, cu CSU Universitatea Craiova. (sursa foto: www.prosport.ro)

Dan Alexa a apelat la următorii jucători: Kirschstein – Belu, Scutaru, Melinte, D.Popescu – Sarmov, Artean, Hernandez (30 Bărbuţ), Ov.Popescu – Goga (72 Zicu) – Rufino (83 Popovici).

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

26 de minute ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

42 de minute ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

O oră ago

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

4 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

19 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

20 de ore ago