Categories: Poli Timisoara

Robu: Dragi polisti, haideti sa-i dam lui Florin Marin girul nostru!

Confruntat cu un val uriaș de critici legate de alegerea noului antrenor al lui Poli, primarul Nicolae Robu a ales să se adreseze, pe Facebook, „adevăraților poliști”. Edilul spune că s-a ajuns aici, printre altele, și pentru că, în acest moment, Cosmin Contra nu poate veni la Timișoara.

Conducerea lui Poli Timișoara a ajuns la o înțelegere cu Florin Marin, care ar urma să devină antrenorul echipei, în locul lui Dan Alexa, care a demisionat după înfrângerea, 0-4, suferită în fața Viitorului Constanța. Vestea a stârnit revoltă pe rețelele de socializare, suporterii spunând că nu înțeleg cum s-a putut ajunge tocmai la „Flocea”, un antrenor suspectat de mai multe „blaturi”, și criticându-l deschis, în cuvinte nu tocmai măgulitoare, pe primarul Nicolae Robu. Edilul a ales să reacționeze marți, cu o nouă postare pe Facebook.

„După cum ştiţi, am creat cu mari eforturi noua Poli, în 2012. Am ţinut foarte mult ca ea să fiinţeze având în poziţiile cheie oameni ai locului, polişti de suflet. Aşa se face că i-am avut ca antrenori, până acum, pe Vali Velcea, Aurel Şunda şi Dan Alexa, cu secunzi foşti fotbalişti de-ai noştri (Sorin Vlaicu etc.). Lucrurile au mers cum au mers – promovare în Liga I, retrogradare în Liga II, iarăşi promovare în Liga I-, în niciun caz la nivelul năzuinţelor noastre. Am ajuns, după demisia lui Dan Alexa, venită pe fondul rezultatelor foarte slabe din primele 8 etape, cu postul de antrenor principal vacant. Pentru a-l ocupa, echipa de conducere executivă formată din profesorul universitar Liviu Anton şi Daniel Stanciu a avut din partea mea şi a lui Titu Bojin mandat să negocieze cu celeritate cu antrenori pe care îi consideră potriviţi în acest sens, cu menţiunea ca primul contactat să fie Cosmin Contra, el fiind, aprioric, prima noastră opţiune (…) Ei bine, Cosmin Contra nu poate veni acum”, a scris Robu. În aceste condiții, spune primarul, „ţinând seamă de constrângerile financiare”, s-a ajuns la Florin Marin. Alegerea acestuia este motivată, deopotrivă, de considerente financiare şi clauze contractuale, dar și, susține Robu, de CV. „Să nu uităm că a antrenat echipe precum Craiova, Dinamo, Astra, Petrolul, Oţelul. Anul trecut, cu Oţelul, Florin Marin a învins şi pe Steaua şi pe ASA, nimeni altele decât campioana şi vicecampioana. Să nu uităm, de asemenea, că a fost antrenor principal al naţionalei de tineret U-21 a României şi antrenor secund al naţionalei mari a României, cu Victor Piţurcă principal. Aşadar, haideţi, dragi polişti, să strângem rândurile şi să-i dăm lui Florin Marin girul nostru de încredere şi tot sprijinul! Pentru Poli!”, a conchis primarul. Comentariile postate de prietenii virtuali ai edilului nu au fost dintre cele mai măgulitoare. „Domnule Robu, mai vă bateți mult joc de banii noștri (bani publici)?”, „O mizerie de decizie, vă bateți joc de orașul ăsta. Trebuia să dați afară jumate din angajații de acolo, care freacă menta, și să plătiți un antrenor ca Pusztai” sau „Vă bateți joc de noi? Adio «Dan Păltinișanu». Nu mai merg la niciun meci!” sunt doar câteva dintre ele.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

3 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

4 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

4 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

5 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

5 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

6 ore ago