Categories: Invatamant

Sansa pentru studenti: programe de practica care se pot transforma in cariere

Sute de studenți care învață la Universitatea Politehnica vor avea ocazia să afle cum este viața la locul de muncă. Ei vor putea să lucreze în diferite domenii, iar dacă se descurcă bine vor putea chiar să-și asigure un job.

UPT, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad și compania Machinentehnich Impex și-a unit forțele pentru a da viață proiectului „Parteneriat dezvoltat pentru CONsilierea și PRACTIca Studenților în vederea creșterii angajabilității lor – CONPRACTIS”. Programul își propune să-i aducă pe studenți cât mai aproape de mediul economic, pentru a afla cum se vor descurca la locul de muncă. Tinerii au ocazia să-și adauge de timpuriu experiență la CV și vor putea să afle de la profesioniști ce trebuie să facă pentru a obține locuri de muncă pe placul lor. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 230.000 de lei și se adresează unui număr de 180 de studenți ai UPT, dar și de alte câteva zeci de la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. „Universitățile au un rol import în pregătirea viitorilor ingineri și nu numai, a viitorilor oameni care o sa ducă mai departe cunoștințele pe care le primesc. Dorim să devenim competitivi pe piața națională! Numai prin viitori absolvenți buni, specialiști, putem să ajungem în topul țărilor competitive, nu pe locul 78, cum suntem în prezent. Elveția este pe locul întâi și are o relație foarte strânsă între mediul economic și cel universitar”, spune Luisa Dungan, managerul proiectului.

Pe durata stagiilor de practică, studenții vor putea să-și perfecționeze cunoștințele, iar eforturile lor vor fi răsplătite prin diferite premii. De asemenea, înainte de a începe oficial orele de stagiu, studenții vor participa la ore de consiliere. Echipa de management a proiectului spune că proiectul este util și pentru companiile implicate, deoarece patronii pot să selecteze personal studenții alături de care doresc să lucreze. Cele mai mari beneficii sunt însă pentru studenți. „Atunci când vrem să facem master sau să ne angajăm mereu suntem întrebați dacă avem experiență… și noi ne uităm la ei speriați. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care trebuie să faci practică. E greu să-ți găsești un loc de muncă, iar acest proiect ne poate ajuta”, a declarat Evelin Popa, una dintre studentele care a participat și la alte stagii de practică propuse de universitate. În total, în cadrul proiectului, UPT va încheia contracte de colaborare cu minimum 20 de firme.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători puteau rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

2 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

3 ore ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

3 ore ago

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…

3 ore ago

Lista proiectelor de pe lista suplimentarelor e prea stufoasă. O consilieră locală de la AUR vrea limitarea acestei proceduri

Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…

3 ore ago

Vremea rece a scos la lucru utilajele de deszăpezire pe drumurile naționale și autostrăzile din vestul României/VIDEO

În cursul nopții, pe drumurile naționale și autostrăzile din zona de vest s-a acționat și…

4 ore ago