Categories: Economic

Autostrada facuta praf, inchisa la mai putin de un an de la inaugurare

Ca la noi la nimeni: un segment din autostrada A1 Orăștie – Sibiu va fi închis pentru reparații, după doar zece luni de când a fost deschis traficului. Nu mai puțin de 22 de kilometri de drum au nevoie de reparații, după ce șoseaua s-a fisurat.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunță că de luni, 7 septembrie, de la ora 8, va închide Autostrada A1, Orăştie – Sibiu, pe segmentul de 22 de km cuprins între Nod rutier Sălişte(km 270 plus 020) – Nod rutier Cunţa(km 292 plus 455). Închiderea este necesară pentru „remedierea degradărilor constatate la km 275 plus 650 al autostrăzii (km 60 plus 600 proiect)”. Conforn CNADNR, circulația va fi închisă timp de aproximativ o lună și jumătate, dar totul depinde de condițiile meteo. „În conformitate cu prevederile Contractului «Proiectare şi Execuţie Autostrada Orăştie – Sibiu, lot 3», Antreprenorul are responsabilitatea deplină pentru remedierea defectelor apărute, atât în perioada de execuţie a lucrărilor, cât şi în perioada de garanţie (4 ani). Astfel, aceste lucrări de remediere vor fi executate pe riscul şi cheltuiala Antreprenorului”, precizează CNADNR.

Autostrada fost inaugurată de premierul Victor Ponta în noiembrie 2014, cu o zi înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Conform CNADNR, experţii tehnici consultați atât de antreprenor, cât și de beneficiar au ajuns la concluzia că „apariţia şi evoluţia defectului (crăpătura) de la km 275 plus 650 nu a fost cauzată de un fenomen de alunecare a terenului, ci de o tasare structurală pricinuită de execuţia necorespunzatoare a lucrărilor la corpul autostrăzii, în perioada 2012 – 2013”. În perioada de restricţie, traficul se va desfăşura pe o rută alternativă, pe DN 1, între Sălişte şi Cunţa. (sursa foto: www.zf.ro)

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

5 minute ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

21 de minute ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

42 de minute ago

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

4 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

19 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

20 de ore ago