La pas prin Viena, in culorile toamnei / FOTO

Probabil că nu există timişorean pasionat de călătorii care să nu fi ajuns măcar o dată în Viena. Iar cei care nu au ajuns probabil că nu o dată au urmărit fascinaţi imagini filmate în maiestuoasa capitală austriacă, admirând aerul imperial şi dorindu-şi să fie parte din povestea vieneză, măcar pentru o vreme.

Real sau virtual, Viena este una dintre destinaţiile obligatorii pentru oricine este pasionat de frumuseţea vizuală şi sufletească. Şi nu degeaba oricine poate să se întoarcă de nenumărate ori, pentru că parcă niciodată nu te saturi de atmosfera aceea regală, de sărbătoare, care pluteşte pe străzi. Agenţia de turism Ultramarin vă propune în această toamnă o escapadă de un weekend în oraşul de suflet al lui Mozart, cu un itinerar fascinant din care vă veţi întoarce infinit mai bogaţi sufleteşte şi vizual. Pentru că Viena chiar are ce arăta, iar autorităţile vieneze ştiu să îşi promoveze valorile din plin. În primul rând, în Viena te pătrunde atmosfera. Vei fi impresionat profund de aerul plin de istorie şi de respect degajat de arhitectura superbă a clădirilor, dar și eleganţa vienezilor, civilizaţia din trafic şi din instituţii.

Unul din simbolurile Vienei este Stephansdom, Catedrala Sfântul Ştefan. Construcția începută în secolul al XII-lea, dar terminată abia în anul 1433 este unul dintre monumentele gotice de primă importanță ale Austriei. Acoperișul său constituit din 230.000 de țigle colorate este de o frumuseţe unică. Cel mai înalt turn al domului este cel din partea de sud, care măsoară 137 de metri. O scară permite vizitatorului să pătrundă în turn, oferindu-i o minunată priveliște de la o înălțime de 70 metri. Turnul din partea de nord nu a fost finalizat, dar este deservit de un lift care te poartă la o înălțime de 60 de metri, de unde poți admira împrejurimile clădirii sacre.

De o frumuseţe aparte, Palatul Schönbrunn, în apropierea căruia se află şi cea mai veche grădină zoologică din Europa, a servit din secolul al XVIII-lea până în 1918 drept reședință de vară a Casei de Habsburg. 45 din cele 141 de camere ale castelului sunt deschise publicului larg spre vizitare. Printre acestea se numără și camera lui Napoleon Bonaparte, împăratul francez și-a avut reședința aici din 1805 până în 1809, cabinetul chinezesc sau marea galerie. Ultramarin vă recomandă să nu rataţi o vizită la reședința imperială de altă dată, Palatul Hofburg, un complex arhitectural care s-a extins continuu de-a lungul timpului. La ora actuală, edificiul cuprinde 18 corpuri și 19 spații exterioare. El este sediul președintelui republicii federative austriece, adăpostește mai multe muzee (Muzeul de Artă Populară, colecții de instrumente muzicale, Camera Armelor, colecții ale Muzeului de Istorie a Artei, Muzeul „Sisi”),precum și Biblioteca Națională a Austriei.

Ar trebui pagini întregi ca să descriem pe scurt doar palatele. La fel ar trebui să facem cu muzeele, instituţiile de cultură sau poveştile marilor personalităţi ce au trăit şi creat la Viena. Nimic nu se compară însă cu impresiile adunate cu propriul suflet la faţa locului, amintiri a căror frumuseţe vă va urmări toată viaţa. Detaliile excursiei organizate de Agenţia de turism Ultramarin la Viena le găsiţi aici.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

16 minute ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

29 de minute ago

La Timișoara continuă modernizarea rețelei de termoficare a orașului

13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…

32 de minute ago

Doi jucători străini vin la SCM USV via Constanţa

Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…

57 de minute ago

Din această săptămână putem zbura direct între Timișoara și Dubai

Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…

O oră ago

Florin Drăgan, rectorul UPT: „A fost un an plin de incertitudini în mediul economic, iar instabilitatea politică accentuează problemele”

La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…

2 ore ago