Categories: JustitieUltima ora

Pe motiv de Poli, fostul primar Ciuhandu a dat cu subsemnatul la DNA! Cojocari are conturile blocate

Fostul primar Gheorghe Ciuhandu este acuzat de DNA de abuz în serviciu în dosarul finanțării echipei Poli Timișoara. Alături de el au mai fost audiați la DNA secretarul primăriei, Ioan Cojocari, și șefa Direcției Economice, Smaranda Haracicu. UPDATE: Procurorii au instituit sechestru asupra unui imobil al lui Ciuhandu și au blocat conturile secretarului Cojocari.

Gheorghe Ciuhandu a fost invitat la DNA în primele ore ale dimineții de luni dimineață. După aproape o oră de discuții cu procurorii, fostul edil a plecat cu vestea tristă că a fost pus sub acuzare în dosarul finanțării clubului Poli Timișoara, în perioada patronatului lui Marian Iancu. Acest dosar a pornit de la un control al Curții de Conturi, care a descoperit un prejudiciu de 31,6 milioane de lei, banii care ar fi fost virați în vistieria clubului pe o perioadă de mai mulți ani. Totuși, aceeași Curte de Conturi a mai făcut anterior controale la primărie, fără să descopere nimic ilegal în finanțarea echipei. Până să se ajungă la DNA, Primăria Timișoara a contestat în instanță raportul incriminator al Curții de Conturi, dar a pierdut de două ori. Alături de Ciuhandu au mai fost la DNA secretarul primăriei, Ioan Cojocari, și șefa Direcției Economice, Smaranda Haracicu. DNA a început urmărirea penală și asupra fostului președinte al CJ Timiș, Constantin Ostaficiuc, dar și a fostului secretar de la CJT, Petrișor Nădăștean, tot pentru finanțarea ilegală a lui Poli. De asemenea, este urmărit penal și Gheorghe Chivorchian, fostul președinte al clubului în perioada lui Marian Iancu, acesta din urmă fiind deja după gratii în alte dosare.

UPDATE: Conform unui comunicat oficial al DNA, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de Gheorghe Ciuhandu, Ioan Cojocari și Delia-Ileana Dumitru. Cei trei sunt cercetați pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. „În cursul anului 2008, suspectul Ciuhandu Gheorghe, la acea dată primar al Municipiului Timișoara și suspectul Cojocari Ioan, secretar al Consiliului Local Timișoara, uzând de prerogativele conferite de funcțiile ce le îndeplineau, au încălcat normele legale în vigoare ce reglementează posibilitatea acordării de sume de la bugetul Consiliului Local Timișoara în contul S.C. Politehnica Timișoara SA (fostă SC Fotbal Club Timișoara SA, fostă SC Politehnica 1921 Știința Timișoara & Invest SA), și ulterior au semnat împreună cu suspecta Dumitru Delia-Ileana, consilier juridic și cu alte persoane din cadrul Primăriei Timișoara, documentul intitulat «Contract de asociere» în baza căruia era alocată anual, pe o perioadă de 3 ani, suma de 9.000.000 lei anual, „pentru sprijinirea echipei de fotbal Politehnica Știința Timișoara”, precizează comunicatul DNA. Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil deținut de Gheorghe Ciuhandu, dar și asupra conturilor bancare ale lui Jean Cojocari. Conform ultimei declarații de avere depuse, Cojocari are în conturi 81.548 euro, 113.156 lei și 8.270 dolari.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

36 de minute ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

O oră ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

3 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

4 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

14 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

15 ore ago