Categories: Timp liber

La Plai X s-a cantat in creola, ca-n Capul Verde, iar o trupa a revenit pe scena dupa sase ani / FOTO

Agitație multă, lume pestriță și muzică pentru suflete – aceasta a fost atmosfera în cea de-a doua zi de Plai. Pe scena mare au cântat Koop Oscar Orchestra, la primul concert după șase ani de pauză, și Mayra Andrade, care a adus la Timișoara ritmuri de soare din Capul Verde.

Plaiul s-a deschis sâmbătă la prânz, cu workshop-uri, povești și tot felul de activități pe Aleea Culturală. Ochelarii confecționați din doze de bere, dar și întâlnirea cu Alan Parkinson, fondatorul Architects of Air au fost doar două elemente de atracție pentru cei care au ales Muzeul Satului Bănățean pentru petrecerea unei zile frumoase, în aer liber. Peste 1.000 de oameni au intrat în Amococo – Luminarium, labirintul colorat creat de Architects of Air, iar cei mai fericiți au fost copiii, care s-au amuzat copios de „bulele” colorate. Dacă încă n-ați apucat să-l vedeți, o puteți face și duminică, de la ora 12.

Seara de muzică a fost inaugurată, la fel ca sâmbătă, de Argatu, care va reveni pe scenă și în ultima zi, când a promis spectatorilor un concert interesant, a cărui vedetă va fi… cavalul. Ținuți în mare secret de organizatori, suedezii de la Koop Oscar Orchestra au fost o surpriză plăcută pentru spectatorii timișoreni. Ei au revenit în activitate după șase ani de pauză, Plaiul fiind primul festival la care au apărut. Pe rețelele de socializare au apărut însă și unele reacții ușor iritate ale unor fani, nemulțumiți de faptul că nu s-a știut cine cântă și astfel au ratat ocazia de a-și vedea „la lucru” una dintre trupele favorite… A urmat Mayra Andrade, o artistă originară din Capul Verde, a cărei muzică a încălzit aerul rece al începutului de toamnă. Mayra i-a pus pe spectatori să cânte în creolă și… i-a postat pe Facebook, pe contul personal. Pe scena Antagon a putut fi urmărit „Cvartet pentru o lavalieră”, spectacol de dans al Centrului Național al Dansului, creat de Vava Ștefănescu, iar petrecerea Freenetik s-a încheiat, din nou, la orele mici ale dimineții. Dacă n-ați ajuns încă la Muzeul Satului, mai puteți face asta și duminică, când Plaiul se deschide tot la ora 12.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Centura de ocolire a Timișoarei are acum parcări, dotate ca în vest

Ultimul punct din proiectul Centurii Sud, cele două spații de servicii, au fost deschise pentru…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a bursei locurilor de muncă pentru absolvenți

Absolvenții de facultate sunt așteptați la o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă dedicată…

12 ore ago

A fost emis avizul de oportunitate pentru un nou corp de clădire la Spitalul Județean. Va găzdui un nou centru neurovascular și 284 de paturi

Dezvoltarea Spitalului Județean Timișoara va continua, iar cel mai noi proiect de extindere va presupune…

12 ore ago

A fost desemnat executantul reabilitării Școlii Generale 1, din Cartierul Fabric

Una dintre cele mai active firme locale în relația cu Primăria Timișoara a obținut, în…

12 ore ago

Eveniment internațional cu ocazia unui centenar remarcabil! Gala aniversară ELITh, la 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai UPT

Universitatea Politehnica Timișoara, unul dintre cele mai importante și iubite branduri ale Timișoarei și ale…

13 ore ago