Categories: PartideUltima ora

Niciun liberal cu vise de marire fara fisa candidatului! PNL Timis face selectia in octombrie

Candidații PNL la… candidaturile pentru alegerile de anul viitor vor fi evaluați în luna octombrie. Până atunci, ei au timp să completeze niște fișe din care să reiasă ce competențe și ce caracter au. Unul dintre cei care au completat deja o astfel de fișă ar fi rectorul UVT, Marilen Pirtea.

PNL Timiș continua pregătirile pentru alegeri. Primul pas va fi desemnarea candidaților, proces care se anunță complicat pentru cei interesați. Ultima decizie: introducerea obligatorie a fișei candidatului. „Am convenit să distribuim ceva ce noi aveam în vechiul PNL, fişa candidatului, pentru ca toţi membrii BPJ să poată analiza acest instrument şi să vină cu sugestii de îmbunătăţire. După ce o vom avea în forma sa definitivă, vom cere tuturor celor care şi-au depus opţiunea de a candida la alegerile locale, și mai pot face acest lucru până la finele lunii septembrie, s-o completeze. În octombrie vrem să facem o analiza a fişelor şi o ierarhizare acolo unde se impune”, a declarat copreședintele PNL Timiș, Nicolae Robu. Liberalii urmează să facă și sondaje de opinie în mai multe localități. „În octombrie vom face aceste sondaje, iar departajarea se va face după un punctaj, care va lua în calcul meritele persoanelor în plan personal, civic, munca de partid, dar și suportul politic stabilit print-un vot secret dat în BPJ. Analizăm, de asemenea, ideea ca, pentru poziţia de candidat la CJ, să luăm în considerare, suplimentar faţă de suportul politic al BPJ, şi un vot din partea actualilor primari. Nu este stabilit în momentul de faţă”, mai spune Robu. PNL are, în Timiș, 35 de primari. Ce conține fișa candidatului? „Câmpuri prin care fiecare candidat spune ce pregătire are, ce profesie, ce performanţe a obţinut în profesie, ce preocupări de perfecţionare a avut, poziţii din partid, administraţie publică sau companii. Sunt o mulţime de astfel de indicatori din care poţi înţelege meritele pe care o persoană le are, dar şi la ce este potrivită o persoană”, a explicat copreședintele liberal. Printre cei care, conform acestuia, au completat deja o astfel de fișă se află și rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea. Robu nu a vrut însă să spună ce funcție vizează universitarul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria…

10 ore ago

Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat

Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează,…

12 ore ago

Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri

Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la…

13 ore ago

Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze

Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit,…

14 ore ago

Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata

Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare…

14 ore ago

A sărit de la etajul 2 sperând să scape de polițiști însă a ajuns… la spital

Fuga are picioare scurte, spune un vechi proverb care se aplică perfect și în acest…

15 ore ago